Seier til Møller Bil

moller 14 mars
Møller Bil Motorsport startet sesongen i det tyske langdistansemesterskapet VLN med å kjøre inn til en overlegen seier lørdag. – Dette var en teamseier hvor absolutt alle på teamet gjorde en strålende innsats, sier Håkon Schjærin.

 

Lørdag var det klart for årets første løp i det populære tyske langdistansemesterskapet VLN, som arrangerer alle sine løp på verdens lengste racerbane, den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Mer enn 30 000 tilskuere var på plass i solskinnet for å få med seg 4-timersløpet.

 

For helnorske Møller Bil Motorsport startet dagen strålende med raskeste tid i kvalifiseringen, og pole position i klassen for biler med toliters turbomotorer, etter en rundetid på 8.38 av Atle Gulbrandsen.

 

Det var også Gulbrandsen som startet løpet i Møller Bil Motorsports Audi TT, men etter en litt rotete start kom han ut på fjerdeplass. Da startet imidlertid jakten på teten, og etter et par runder var Atle og Møller Bil Motorsport i ledelse. Atle økte så sin ledelse, og overleverte bilen til Håkon Schjærin.

 

Etter et fantastisk depotstopp av Møller Bils mekanikere kjørte Schjærin glimrende, og økte ledelsen til resten av feltet. Til slutt var det Kenneth Østvolds tur til å sitte bak rattet, og unggutten kontrollerte inn til mål og seier i den tøffe klassen for biler med toliters turbomotorer.

 

– Denne seieren har vi ventet på, og i dag var vi uslåelige. Vi har de raskeste sjåførene, de beste mekanikerne og en fenomenal bil. Vi klarte oss også med kun to depotstopp, mens flere av konkurrentene våre måtte inn tre ganger. Vi hadde vunnet løpet selv om vi hadde måttet stoppe en gang til, men det trengte vi altså ikke. Det er bare å takke hele teamet og alle våre samarbeidspartnere. Uten dem hadde det ikke vært mulig, forteller Håkon Schjærin.

 

Møller Bil Motorsport skal kjøre seks av de ti løpene i årets VLN-mesterskap, og skal ikke være med i den neste mesterskapsrunden. Men det norske Audi-teamet er tilbake på Nürburgring den 26. april.

 

Resultater:

1. Møller Bil Motorsport: Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, Audi TT

2. LMS Engineering: Christian Krognes, Ulli Andre og Georg Niederberger, Audi TT + 1.04

3. LMS Engineering: Daniela Schmid, Roland Botor og Christopher Tiger, Audi TT + 1.09

4. Raeder Motorsport: Christoph Breuer, Elmar Deegener og Dieter Schmidtmann, Audi TT + 1.10