Seier til Øsberg i WRC2

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen, i Citroen C3 R5, vant Rally Sweden i kategori WRC2 denne helgen.

Løpet, med start og mål i Torsby, var et vinterrally med større andel av grus og «mud» enn det som er vanlig. Dette gikk ikke ut over konkurransen, bortsett fra at løpet ble kuttet ned i distanse og antall fartsetapper. Man kjørte 3 av fartsetappene 2 ganger. Til sammen ble løpet på 15 mil fartsetapper fordelt på 9 etapper, noe som ga et fullverdig VM-løp konkurransemessig. Det ble gjort en fantastisk jobb fra arrangøren, som taklet alle værmessige utfordringer veldig bra, og skapte et løp som garantert vil sette spor etter seg i Rally Sweden’s historiebøker. Publikum sviktet heller ikke, og Rally Sweden kan sannsynligvis også i 2020 opprettholde sin status som det største årlige idrettsarrangementet i Sverige.

Mads taklet de utfordrende forholdene uten store feil, men noen småfeil var nesten uunngåelig på det ekstremt vanskelige føret. Mads og Torstein var 23,4 sekunder før nummer 2, den norsk/svenske ekvipasjen med Ole Christian Veiby som fører og Jonas Andersson som kartleser. Det ble skandinavisk på 3 også, med Pontus Tiedemann og Patrik Barth som var 37,7 sekunder etter Mads.

«Jeg er selvsagt fornøyd med seieren, og full pott på 50 poeng etter 2 VM runder,» kommenterer Mads.

«Men det er fortsatt forbedringspotensial, og det skal vi utnytte. Det spesielle føret fikk fram disse, det er vi fornøyd med, og det skal vi tjene på alle type underlag. Bil og team funker veldig bra. Da er det en bonus at vi vet hvordan det skal bli enda bedre til neste løp, som er Rally Portugal. Vi har fått en god ledelse i VM etter 2 løp, den har vi ikke tenkt å gi fra oss, på de 6 løp gjenstår,» avslutter Mads.