Seier til Siljehaug på Slovakiaring

Denne helgen ble Mads Siljehaug sendt til Slovakia som «stand-in» sjåfør for et Reiterteam som manglet en sjåfør i GT4 Central European Cup og kjørte sammen med co-driver David Klar fra Tsjekkia.

I kvalifiseringen til løpet lørdag kjørte Klar til startspor P9, mens Siljehaug kvalifiserte til startspor P3 til løpet på søndag.

Klar startet løpet lørdag og kjørte første 30 min før pit-stop og sjåførbytte, klarte ikke å avansere i feltet og byttet til Siljehaug på samme P9 som han startet. Mads overtok og kjørte de opp til tredje plass i klassen, men etter løpet fikk de tidsstraff pga. co-driver ikke hadde stoppet motoren ved pit-stop. De falt dermed ned til 7. plass.

På løpet søndag startet Mads P3 og etter andre runde var han på andre plass og i hekken på lederbilen, da en Porsche bak kjørte på Mads så han snurret og gikk ut av banen. Bilen fikk ikke skader og han kom inn igjen på banen, men hadde da falt ned til niende plass og ca. 20 sek. bak lederbilen. Så startet han en forrykende opphenting og passerte en etter en og kunne overlevere bilen til co-driver Klar med tre sek. ledelse, helt rått kjørt av Mads.

Klar kjørte jevnt og sikkert de siste 30 min. og passerte målflagget som vinner av løpet.