Seier til Siljehaug

m_siljehaug_16_10
Avslutningsløpet i European Series GT4 ble kjørt på Zandvoort i Nederland denne helgen. Dette ble helgen alt klaffet for Mads Siljehaug.

Mads og co-driver Drezer fra Polen kjørte inn til seier i det første løpet og 3. plass i det andre løpet. Sammenlagt i European Series GT4 2016 fikk Siljehaug/Drezer 2. plass sammenlagt etter en meget sterk serieavslutning i Zandvoort.

mads_siljehaugZandvoort er en krevende teknisk og trang bane noe som gjorde seg utslag i mye kontakt og utkjøringer noe Siljehaug og Drezer slapp unna da de hadde gode kvalifiseringstider og fikk ligge foran i feltet i begge løpene.

På første kvalifisering som Siljehaug kjørte klarte han 3. beste tid som ga P3 og Drezer fikk P6 i sin kvalifisering.

I det første løpet på søndag startet de P6 og Drezer kjørte første delen. Etter halvkjørt løp og bytte lå de fortsatt på 6. plass. De hadde en perfekt Pit-stop og Siljehaug kjørte veldig bra og tok innpå ledergruppa. Etter en gulflaggperiode og Safety-car var han helt i kontakt med teten og klarte etter en utrolig avslutning å passere alle og kjøre inn til 1. plass.

I det andre løpet startet de P3 og Siljehaug kjørte første delen. Han startet bra og kjempet mot to BMW M4 som lå foran, var en liten stund opp på andre plass, men det ble fort tydelig at nå stemte ikke alt og han ga opp denne fighten. Det viste seg at teknikerne hadde bommet på lufttrykket slik at bilen ikke hadde nødvendig grep for å kunne henge med. Ved bytte lå han på

fjerde plass. Drezer overtok, kjørte godt og presset seg foran en Maserati til en flott 3. plass.

Etter mange gode løp i sesongen og med denne sterke avslutningen klarte Siljehaug og Drezer 2. plass sammenlagt i European Series GT4 til stor jubel i Reiter Teamet.