Seier til Stian Paulsen på Nürburgring

paulsen_mai_11_500.jpgEndelig har Stian Paulsen (23) funnet frem til de rette innstillingene av sin SEAT Leon, og dermed kom også den første seieren i den tyske serien SEAT Leon Supercopa på Nürburgring i helgen.

-Det var helt fantastisk endelig har jeg funnet ut hvordan vi skal ha innstillingene på bilen, og ekstra herlig var det å vinne på Nürburgring, sier Paulsen etter sin fjerde seier totalt på den legendariske tyske formel 1-banen. Med lørdagens seier har også Paulsen vunnet med samtlige racerbiler han har kjørt i sin karriere.
-Allerede under fredagens trening fikk jeg bevis for at vi hadde fått stilt inn bilen riktig. Den var helt annerledes å kjøre enn den har vært tidligere. Vi er et lite team med noen kamerater og meg selv, så vi har en vei å gå i forhold til de profesjonelle teamene, sier Paulsen.

Under lørdagens kvalifisering kjørte han inn til 8. beste tid, og dermed ble det 8. startspor i lørdagens løp. Løpet startet i lett regn som var i ferd med å gi seg, og etter hvert ble det opptørkende forhold. Paulsen plukket konkurrent etter konkurrent, og da han tok ledelsen kjørte han regelrett fra resten av feltet og var fem sekunder foran andremann i mål.

-Det var bare en helt fantastisk følelse. Jeg forstod rett og slett ikke hva konkurrentene drev med. Bilen gikk perfekt, sier Paulsen.

I dagens løp startet han fra 6. startspor. Han avanserte snart til femteplass, men da han skulle ta seg forbi Gabor Weber fra Ungarn i kampen om fjerdeplass ble det sammenstøt.

-Han forsøkte å stenge meg, men var altfor sen. Men jeg fikk en skade på b ilen som gjorde at den ristet veldig etterpå. Allikevel gikk det fort og jeg tok innpå tettrioen, sier Paulsen. Men i en gulflaggsone mente dommerne at han kjørte for fort, og ga ham en drive trough-straff. Dermed falt han tilbake i feltet og endte på 10. plass.

-Men jeg hadde tredje beste rundetid, og var godt fornøyd også med dagens løp, sier Stian Paulsen.

Neste runde kjøres på Oserschleben 10.-11. september.