Seier til Veiby i Numedalsrally

Det ble hat-trick for Ole Christian Veiby i dag, da han vant Numedalsrally – for tredje gang! Han ledet gjennom hele løpet, og sikret seg seieren nesten halvminuttet foran toer, Frank Tore Larsen.

– I dag har det vært både morsomt og krevende, spesielt deilig da og toppe det med seier, forteller Ole etter målgang i Rødberg. 

 

Regjerende norgesmester i rally Ole Christian Veiby og kart-leser Jonas Andersson var raskeste bil gjennom 6 av de 7 etappene som ble kjørt, og ledet løpet fra start til mål. De vant åpningsetappen, men i kraftig snøvær og dårlig sikt ble tiden 2,7 sekunder etter Frank Tore Larsen på SS2, som startet etter Veiby. Den andre gjennomkjøringen av Smådøla ble avlyst nettopp på grunn av det dårlige været i fjellet. I sin Hyundai i20 R5, driftet at Kristoffersson Motorsport, fortsatte gutta med raskeste tid gjennom de resterende prøvene, og ble også raskeste bil på løpets power stage, og sikret seg dermed 3 ekstra NM-poeng.

 

– Det har vært en utrolig morsom dag på skogen, men også veldig krevende! Mange endringer i feste hele tiden og vanskelig å finne rytmen, men allikevel så har det jo gått fort. Flere utrolig fine etapper, og veldig mye vær i perioder. Bilen fungerer bra når det er konsekvent feste, men vi må jobbe litt mer når det er skiftende forhold. Her tar vi viktige skritt i riktig retning hele tiden! Deilig å toppe det hele med ekstra NM-poeng på power stage. Stor takk til arrangør og frivillige som har laget til ett veldig flott arrangement for oss, og takk til Jonas og gutta hos Kristoffersson Motorsport for utmerket jobb, som vanlig!

 

Det var nettopp her på Numedalsrally at Veiby tok sin første NM-seier, da han vant løpet i 2017. Han gjentok med seier også i 2018. I 2019 ble løpet avlyst pga værforhold. Med seieren her i dag, så har Veiby vunnet Numedalsrally tre år på rad. Totalt var det 119 påmeldte årets andre NM-runde. Sesongen ble åpnet med Sigdalsrally, som Ole Christian Veiby ikke fikk kjørt da han var opptatt med Rallye Monte-Carlo. Den neste runden skulle vært Rally Finnskogen, som dessverre ble avlyst pga værforholdene.

 

Resultat Numedalsrally 2020

1 Veiby/ Andersson

2 Larsen/ Eriksen +28,7

3 Grøndal/ Fuglerud +44,8

4 Sveinsvoll/ Nordhagen +2.20,1

5 Aasen/Aasen +2.24,1

Komplette resultater