Ny seier til Veiby i Numedalsrally

Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjæremoen kjørte inn til seier i årets Numedalsrally med sin Skoda Fabia R5. Dermed har teamet, som til vanlig kjører VM, vunnet det legendariske løpet to år på rad.

 

Veiby og Skjæremoen opparbeidet seg etter hvert en komfortabel ledelse i løpet og vant til slutt med 40 sekunder på andremann på lista.

 

Aasen tilbake etter to løp uten poeng

Det ble en langt tøffere kamp om plassene bak Veiby. Anders Grøndal og Roger Eilertsen fra Asker & Bærum Motorsport, lå på andreplass fram til den femte prøva. Der tapte de ti sekunder til Marius og Marlene E. Aasen, også de fra Asker & Bærum Motorsport. Grøndal sa det var glatt å ligge først i løypa. Dermed hadde Aasen fått tilstrekkelig ledelse, og Grøndal greide aldri å hente inn det tapte. Aasen tok dermed årets første NM-poeng. Både Grøndal og Aasen kjører en Ford Fiesta R5. Grøndal beholder NM-ledelsen i klassen for internasjonale biler med firehjulstrekk etter at vinterløpene er kjørt.

Stensbøl kjørte ut, Frøslid opp i NM-ledelse
I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler, ledet Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger NM før Numedalsrally. Sammen med bror og kartleser Mads Ola, kjørte han ut med sin Renault Twinge R2 allerede på løpets første fartsetappe. Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg og kartleser Marius Fuglerud fra NMK Drammen kjørte fort i Numedal. De holdt seg også på veien med sin Peugeot 208 R2. Det endte med seier, 57 sekunder foran regjerende norgesmester, Morten Storsveen og kona Merete fra KNA Varna. Med denne seieren gikk Frøslid opp i ledelse i NM-klassa.

Protest på Anders Kjær – resultater er uoffisielle

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler, sto Anders Kjær fra NMK Larvik som vinner sammen med kartleser Gøril Undebakke fra arrangørklubben NMK Nore og Uvdal. Etter løpet ble det derimot lagt inn teknisk protest på hans VW Golf. Lokalfører Jan Egil Halland med Anders Nygård i kartleserstolen ble nummer to, halvminuttet bak Kjær. En annen lokal fører i Numedal var Atle Redalen. Han kjørte inn til tredjeplass. I og med at det foreligger protest, er ikke resultatet for klassen klart. Det er heller ikke NM-stillingen.

Dramatikk i nasjonal klasse med firehjulsdrift

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift, ledet Kenneth Johnsrød fra Asker og Bærum Motorsport NM før start. Det ble dramatisk for Johnsrød og kartleser Eirik Borge da de fikk problemer med clutchen på sin Mitsubishi Lancer. Målet ble å komme fullføre for ikke å miste for mange poeng i forhold til sine argeste konkurrenter i NM-sammendraget. En av disse var Bernt Kollevold og Ove Johnny Andersen fra Asker & Bærum Motorsport. De vant forrige NM-runde. Alt så lyst ut for Kollevold helt fram til den avgjørende Smådøletappen på over to mil. Da fikk Kollevold et drivakselbrudd på sin Toyota Celica, og tapte både forspranget og mer til. Dermed trygget Johnsrød NM-ledelsen. Stein-Erik Brynildsen fra NMK Gardermoen og Vemund Leivestad fra NMK Aurskog-Høland ble nummer tre i en Mitsubishi EVO R4.

 

Dermed er vinterløpene i årets norgesmesterskap over. Neste NM-runde kjøres på Sørlandet den 5.mai.

PÅ GRUNN AV TEKNISK PROTEST MOT ANDERS KJÆR ER IKKE RESULTATER FOR KLASSE 11 OG NM-KLASSE 3 KLARE FØR PROTEN ER BEHANDLET

 

Topp-ti Numedalsrally 2018

1.Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen, KNA Kongsvinger/ NMK Elverum, Skoda Fabia R5
2.Marius Aasen/ Marlene Engan Aasen, Asker og Bærum Motorsport. Ford Fiesta R5 +0:40,7
3.Anders Grøndal/ Roger Eilertsen, Asker og Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5 +1:00,2
4.Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R5 +1:46,5
5.Christian August Selmer/ Anita Selmer, Asker og Bærum Motorsport, Ford Fiesta R5 +4:01,2
6.Thomas Kvam/ Stian Johnsen, Grenland Motorsport Klubb, Citroen DS3 R5 +4:45,8
7.Oddbjørn Røed/ Haakon Sande, NMK Sandefjord/ NMK Tønsberg, Ford Fiesta R5 +4:58,6
8.Anders Kjær/ Gøril Undebakke, NMK Larvik/ NMK Nore og Uvdal, Golf 2 GTi +5:24,4 – IKKE OFFISIELL PGA PROTEST
9.Kenneth Johnsrød/ Eirik Borge, Asker og Bærum Motorsport, Mitsubishi Evo IX +6:00,7
10.Jan Egil Halland/ Anders Nygård, NMK Nore og Uvdal, BMW M3 +6:11,7

 

For flere resultater:

http://www.numedalsrally.no/resultater2/14

 

NM-stilling vil bli oppdatert her:

https://bilsport.no/grener/rally/