Seiersrekken brutt

gislerud_porsche.jpgEtter å ha vunnet samtlige åtte løp i første halvdel av sesongen, ble seiersrekken til Christer Gislerud (19) omsider brutt under helgens to løp på Jyllandsringen. Allikevel sto ungutten kanskje for sin største prestasjon så langt i karrieren.

Tekniske problemer med Christer Gisleruds Porsche 911 GT3 under kvalifiseringen på lørdag, gjorde at han ikke fikk det utgangspunktet han ønsket før søndagens to finaler.

– Clutchpumpa ville ikke slippe opp trykket, så det var som å slure rundt banen med clutchen halvveis inne, fortalte Christer Gislerud etter den første av lørdagens to kvalifiseringsomganger.

Uten clutch fikk han knapt nok kommet seg rundt banen, og endte derfor helt nede på en 26. plass, over 11 sekunder bak bestemann.

Under den andre kvalifiseringen var clutchen reparert, men etter kun et par oppvarmingsrunder løsnet en helicoil i bremsekalipperen, noe som medførte store skader på hjulopphenget. Dermed var også den kvalifiseringen over for nordmannen som da måtte ta til takke med 8. startspor i den andre finalen.

– Heldigvis hadde vi med oss de fleste av delene vi trengte slik at vi fikk reparert bilen, men med så mye tekniske problemer under kvalifiseringen har vi et svært dårlig utgangspunkt i finalene, sa Crister Gislerud før søndagens løp.

Men fra 26. startspor sto ungutten fra Oslo for det som kanskje er den største prestasjonen så langt i hans karriere som racerfører. Hele 23 konkurrenter måtte til slutt vike etterhvert som Christer kjempet seg oppover i feltet og opp på en fantastisk tredjeplass totalt. Fra å ha startet nesten helt bakerst i feltet kjørte han i mål kun 4,2 sekunder bak vinneren, Jørgen Hansen i BMW M3 GTR. Andreplassen gikk til Claus Klostermann, også han i en BMW M3 GTR.

Under den andre finalen hadde han et bedre utgangspunkt med 8. startspor og mulighetene var tilstede for nok en pallplass og viktige poeng. Men når starten gikk ble unggutten nok en gang rammet av uflaks. Bilen startet ikke og Christer ble stående igjen på startplata mens alle konkurrentene suste forbi. Som i den første finalen begynte han raskt å passere konkurrentene en etter en. På vei oppover satte han også helgens suverent beste rundetid i klassen og endte til slutt på en flott fjerdeplass. Denne finalen ble vunnet av Michael Klostermann, foran Claus Klostermann og Jørgen Hansen- alle i BMW M3 GTR.

– Vi tapte selvsagt en del poeng i helgen, men alle problemer tatt i betraktning så må vi være fornøyde. Christer gjorde en kjempejobb og kjørte feilfritt hele helgen. Etter 8 strake seiere må vi tåle en helg med litt motgang, sa pappa Steffen Gislerud etter løpet.

Poengstilling etter 10 løp

1. Christer Andre Gislerud, 199
2. Christian Vejby, 185
3. Jakob Borum, 140
4. Jesper Ternvalt, 122
5. Peter Vesti