Seks nye gullratt-innehavere

gullratt_2010.jpgSeks bilsportsutøvere fikk på mandag Norges Bilsportforbunds hedersbevisning Gullrattet for sin innsats. Blant disse var 79 år gamle Ingar Engan.

35 «gamle» og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo mandag kveld. Der ble seks nye medlemmer av den eksklusive Gullrattklubben opptatt. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.Blant dem som fikk Gullrattet denne gangen var Ingar Engan (79) fra Oslo, som fortsatt er aktiv og nå forberedere start i Rally Monte Carlo Historique i januar neste år.

Anders Grøndal (26) fra Drammen er Norgesmester både i rally og bakkeløp i år, og fikk også Gullrattet på mandag. Det samme gjorde Lars Morten Berntsen (41) fra Hadeland som også er aktiv i rally og bakkeløp. Stian Haugan (33) fra Notodden fikk også Gullrattet for sine prestasjoner i klassen supernasjonal både i bakkeløp og rallycross de siste årene. Der konkurrerer han blant annet med Terje Morstad (55) fra Gran som er norgesmester av året i rallycross og som også fikk Gullrattet. Anders B. Hansen (30) fra Manstad i Fredrikstad var sistemann som fikk Gullrattet på mandag. Anders har mange sterke resultater både i karting og bakkeløp.
Med disse seks er det nå akkurat 100 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.
Det var NBFs visepresident Birger Torjussen som sto for overrekkelsen av gullrattene.
Blant de 100 innehaverne er det nå seks par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie, Helge og Cato Menkerud samt Ingar og Kjetil Engan.

De seks som fikk Gullrattet på mandag var:
Ingar Engan fra Oslo
Lars Morten Berntsen fra Roa
Stian Haugan fra Notodden
Anders B. Hansen fra Manstad
Anders Grøndal fra Drammen
Terje Morstad fra Gran