Seks nye gullratt utdelt

Gullratt 2014 (3)
Seks bilsportsutøvere ble denne uken tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Blant disse var kartingføreren Emil Antonsen som ble Europamester i fjor og også kåret til Årets Bilsportsutøver 2013.

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av Gullrattet på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Under kvelden kunne seks nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

 

Blant dem som ble tildelt Gullrattet denne gangen var Emil Antonsen (20) fra Stokke i Vestfold, som ble kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge i 2013 etter å ha tatt EM-gull i gokart-klassen KZ2. I konkurranse med 95 førere kunne Emil som den første nordmann noen gang innkassere EM-gull i karting. Antonsen kjører for NAF Gokart Vestfold. Han var opptatt med testkjøring i Italia og hadde ikke muligheten til å være til stede under utdelingen.

 

En annen Vestfold-utøver som fikk Gullrattet var Trond Marthinsen (44) fra NMK Larvik. Marthinsen har vunnet norgesmesterskapet i rallycross og bakkeløp for klassen supernasjonal inntil 1600 ccm mange ganger. Både i 2012 og 2013 vant han begge disipliner, og han har også flere NM-medaljer i andre valører.

 

Rallyføreren Sveinung Bieltvedt (28) fra NAF Øvre Østfold. Bieltvedt er flere ganger norsk mester i rally, senest i 2010 og 2012. I fjor tok han NM-sølv i klassen for firehjulsdrevne biler, mens han har tatt en pause fra rallykjøringen i år.

 

Lars Øivind Enerberg (23) fra NMK Gjøvik fikk også Gullrattet på tirsdag. Han var Europamester i rallycross i 2011. Samme år ble han kåret til Årets Bilsportsutøver sammen med de to andre rallycross-førerne Sverre Isachsen og Andreas Bakkerud. I fjor ble Enerberg norgesmester i både bakkeløp og rallycross i klassen supernasjonal 1600-2000 ccm.

 

To «veteraner» fikk også Gullrattet på tirsdag. Det var Stein Grøndal (62) og Rolf Ingar Schou (61). Grøndal var aktiv på 70- og 80-tallet, mens hans de siste årene har fulgt sønnen Anders sin rallykarriere. Rolf Ingar Schou har en lang karriere bak seg i rally og bakkeløp. Fortsatt kjører han historisk rally og challengeløp.

 

Med disse fire er det nå 116 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

 

 

Blant de 116 innehaverne er det sju par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie, Helge og Cato Menkerud, Ingar og Kjetil Engan samt Stein og Anders Grøndal.

 

 

De seks som fikk Gullrattet på tirsdag var:
Emil Antonsen, 20 år, NAF Nordre Vestfold
Trond Marthinsen, 44 år, NMK Gjøvik
Sveinung Bieltvedt, 28 år, NAF Øvre Østfold
Lars Øivind Eneberg, 23 år, NMK Gjøvik
Stein Grøndal, 62 år, NAF Motorsport Asker & Bærum
Rolf Ingar Schou, 61 år, NAF Motorsport Asker & Bærum

 

Bildet:
Fra venstre: Trond Marthinsen, Lars Øivind Enerberg, Sveinung Bieltvedt, Rolf Ingar Schou og Stein Grøndal