Seks nye gullratt utdelt

utdeling-gullratt_2012_500.jpgSeks bilsportsutøvere fikk denne uken Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Blant disse var tidenes yngste mottager, 15 år gamle Dennis Olsen.

Rundt 35 «gamle» og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av Gullrattet på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Blant disse var to av norsk bilsports virkelige «Grand Old Men», Ingar Engan (80) og Kjell Gudim (79), samt «Mr. Rallycross», Martin Schanche (67). Under kvelden kunne seks nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Blant dem som fikk Gullrattet denne gangen var gokartføreren Dennis Olsen fra KNA Varna og Våler i Østfold. Til tross for at han ikke er mer enn 15 år har han allerede innkasserte triumfer både nasjonalt og internasjonalt som kvalifiserer til utmerkelsen.

Tom Einar Aaserud (50) fra NMK Hadeland, har i en årrekke kjørt både rallycross og bakkeløp. Han hevder seg fortsatt i klasse supernasjonal her hjemme, men har også deltatt i EM.
Olav Fredriksen (29) fra KNA Eiker kjører også i klasse supernasjonal, og har de siste årene plukket flere NM-titler i bakkeløp.
Ketil Johnsen (40) fra KNA Telemark er den første Offroad-kjøreren som får Gullrattet. Geir Paulsen (51) fra NAF Motorsport Gjøvik har kjørt både rallycross og bakkeløp i både klasse supernasjonal og nasjonal. Han har vunnet både NM og norgescup.
Petter Rolfsen (33) vant senest på lørdag klassen for tohjulsdrevne biler i NM-åpningen Mountain Rally på Gol. Rolfsen har også mange triumfer som gokartfører.

Med disse seks er det nå 106 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

Det var NBFs generalsekretær Arild Antonsen som sto for overrekkelsen av gullrattene.

Blant de 100 innehaverne er det seks par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie, Helge og Cato Menkerud samt Ingar og Kjetil Engan.
De seks som fikk Gullrattet på tirsdag var:
Dennis Olsen, KNA Varna, Våler i Østfold
Tom Einar Aaserud, NMK Hadeland, Gran
Olav Fredriksen, KNA Eiker, Vestfossen
Kjetil Johnsen, KNA Telemark, Skien
Geir Paulsen, NAF Motorsport Gjøvik, Lena
Petter Rolfsen, NMK Modum & Sigdal, Hokksund