Semifinaleplassen glapp i siste liten for Tommy

Tommy Rustad fra Harestua kan ha kjørt sitt siste billøp på høyt internasjonalt nivå, da han i helga kjørte den norske VM-runden i rallycross på Lånke-banen i Trøndelag.

Tommy Rustad, som i år er tilbake hos Marklund Motorsport og kjører en VW Polo Supercar, fikk en dårlig start på konkurransen i det som kan være hans siste VM-løp.

– I den første kvalifiseringsomgangen mistet en konkurrent som lå foran meg et hjul. Jeg fikk stopp, og tapte mye tid. Det endte med en 18.plass, og allerede da hadde jeg mye å ta igjen på konkurrentene for å hevde meg, sier Rustad, som hadde håpet på en finale foran hjemmepublikumet.

Han hadde likevel god progresjon gjennom helga, og kjørte inn til heatseier i siste innledende omgang. Da leverte 49-åringen en spektakulær og publikumsvennlig forbikjøring av svenske Robin Larsson i alternativsporet. Han endte dermed på første reserveplass til semifinalen.

Foreløpig har ikke Tommy Rustad og HTB flere løp på kalenderen, men dersom de får finansieringen på plass, vil de kjøre et siste VM-løp til høsten. I motsatt fall kan løpet foran 22 000 tilskuere på Lånke være Tommy Rustads avskjed med internasjonal bilsport på høyt nivå.

– En skal aldri avskrive muligheten for at jeg kjører et og annet billøp i framtida, men noe mer satsing på dette nivået blir det nok ikke, sier Tommy Rustad.