Sensasjonell helg for Furuseth i Texas

H_Furuseth_13_okt
Henrik Furuseth avsluttet det Amerikanske Formel 2000 mesterskapet på best mulige måte under Houston Grand Prix sammen med IndyCar. Med to pallplasser, en pole position og banerekord rundt den tøffe gatebanen må 17-åringen si seg meget fornøyd.

 

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene denne helgen, alt gikk som det skulle uten problemer. Banen var teknisk krevende for alle førerne, noe som var en fordel for meg. Teamet gjorde en god jobb hele helgen med bilens oppsett, kommenterte nordmannen

 

Furuseth kvalifiserte seg først inn som nummer fire til helgens første løp, og etter en knallstart og et par tøffe forbikjøringer kom han i mål som nummer to. Han satte også løpets raskeste rundetid og tok banerekorden for Formel 2000. I løp nummer to startet tenåringen i Pole Position med en helvåt bane. Unggutten som kjører for PRL Motorsports fikk for mye hjulspinn under starten og datt ned til fjerdeplassen, men kjørte seg støtt og stadig opp til andreplassen der han også kom i mål.

 

Med helgens plasseringer flytter Henrik opp fra syvende til fjerdeplass i det Amerikanske mesterskapet, noe han sier er langt over forventningene med tanke på at dette var teamets første år i denne knallharde klassen.

 

– Fjerdeplass i mesterskapet er jeg veldig fornøyd med. Å avslutte sesongen med to pallplasser og pole position, samt banerekord føles fantastisk bra og jeg føler jeg fikk bevist at det er i toppen jeg hører hjemme. Avsluttet en fornøyd Henrik Furuseth.

 

Nå satser Henrik for fullt mot 2014-sesongen der målet er å vinne Formel 2000 mesterskapet, som er en del av IndyCar sin offisielle stige, Mazda Road to Indy.