Ser frem mot NM-åpningen

Rudi Andres Rossland - Foto holtenmedia
Rudi Andres Rossland nærmer seg klar igjen med rallycrossbilen etter en ny smell i Bergen, og ser frem mot NM-åpningen i rallycross i Skien til helgen.

Rudi Andres Rossland har fått med seg begge rallycrossrundene i Vestlandsmesterskapet, men under den siste i Bergen på lørdag ble det en smell i betongen.
– Ikke som planlagt det, for det som var tanken var at jeg skulle ta det rolig og teste før NM-åpningen til helgen og bruke den siste uken til finpuss. Men når jeg har et vinnerinstinkt litt over gjennomsnittet blir det ikke alltid så lett å kontrollere, seier Rudi Andres, som dermed fikk nye timer i garasjen for å demontere og reparere en øydelagt hjulstilling.
– Fikk gjort det meste av demonteringen på søndag, og mye er alt reparert og nye deler på plass.

Rudi Andres Rossland leier i år John ”Pirkka” Karlsson sin Mazda RX8 for både kjøring i Vestlandsmesterskapet og NM i rallycross, i Supernasjonal inntil 2000 kubikk.
– Derfor var det viktig å få disse to løpene foran NM-åpningen, og jeg trivs bedre og bedre i bilen, og når jeg greier å holde meg unna autovern og betong går det fort og jeg ser veldig lyst på denne sesongen.

Nå ser han frem mot det som skal skje til helga, der han skal møte resten av NM-førerne. Rudi Andres gleder seg stort til det som skal skje på Grenland Motorsportsenter lørdag og søndag.
-Vi håper på gode resultater og er spent på om jeg greier å henge med resten av gjengen der borte.

FAKTA
Rudi Andres Rossland ( 34) er frå Osterøy og køyrer for NMK Bergen. Rudi Andres er forlova med Evelyn og har 2 born. Han begynte med rallycross i 2005, først i ein Opel Kadett, deretter ein Volvo 240, før han bytte ut med ein Peugeot 206 til sesongen 2007. Tok då også steget opp i NM-klassen Super nasjonal inntil 2000 kubikk. Tok ein pause frå rallycrossen i 2009 og deler av 2010 sesongen då han bygde ein ny Citroen C4. Denne kjørte han deler av 2010 sesongen og full sesong i 2011 og blei nummer seks i NM. Beste sesongen var i fjor med stigande resultat gjennom sesongen, men eit brutt løp gjorte at det til slutt berre vart ein åttande plass. Rudi Andres har også eit Vestlandsmesterskap.
I år leiger han ein Mazda rx8 og kjøre full NM og Vestlandsmesterskapet. Rudi Andres og teamet ser lyst på tilværelsen med ny bil og gleder seg til sesongen.