Ser fremover mot neste sesong

ebbesvik.jpgThor-Christian Ebbesvik startet årets finalehelg i European F3 Open med å være raskest på trening. Men som så ofte denne sesongen ble resten av helgen preget av problemer.

-Nå er jeg egentlig glad for at denne sesongen er over, og ser allerede frem neste år, sier Thor Christian Ebbesvik etter en sjuende og en tiendeplass i helgens 15. og 16. runde av European F3 Open på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona.

Helgen startet veldig bra for Bergensgutten, som var raskest av samtlige på den første treningen. 25-åringen har også vunnet løp i dette mesterskapet tidligere i år, og håpet således å avslutte sesongen med seier og en tredjeplass sammenlagt i mesterskapet. Men rett før kvalifiseringen begynte det å regne, og bilen fungerte ikke bra på det våte underlaget. Derfor måtte han starte fra tiende startposisjon i det første løpet.

-I starten av det første løpet ble jeg presset av banen av en konkurrent og var helt nede på 16. plass. Derfra kjørte jeg meg opp til en 10. plass, forteller Thor-Christian Ebbesvik.

Dermed måtte Norges eneste Formel 3-fører starte løp 2 fra tiende startposisjon, og derfra kjørte han seg opp til en sjuendeplass.

-Rundetidene i helgen har jo vært bra, men jeg føler meg forfulgt av uflaks. I tillegg vant Adrian Campos Jr. det første løpet, og dermed falt jeg ned til femteplass i mesterskapet.

Til tross for femteplassen i mesterskapet har den ambisiøse racerføreren vunnet et løp på Donnington Park, og tatt pallplasseringer på både Magny Cours og Monza denne sesongen. Men starten og slutten av sesongen har vært preget av problemer med bilen. Thor-Christian Ebbesvik depper imidlertid ikke, og ser allerede nå frem mot neste sesong.

-Jeg lengter etter et mesterskap hvor det ikke er så stor forskjell på bilene og teamene som i Formel 3. I år har jeg lidd veldig under at mitt team, West Tec, ikke har de samme ressursene som for eksempel Campos-teamet, som debuterer i Formel 1 til neste år. Derfor håper jeg å kjøre 24-timersløpet på Le Mans og Le Mans Series i LMP2-klassen i 2010. Forhåpentligvis får jeg til noen tester allerede før jul. Jeg går på med krum nakke og satser på å slå hardt tilbake neste sesong, etter denne sesongen hvor det meste har vært stang ut.