Sesongåpner i fjorårsbilen

mollerbil_gammel.jpgMøller Bil Motorsport er klar for sesongstart. Med nytt navn og nye samarbeidspartnere stiller teamet med den samme bilen som i de tre foregående sesongene under helgens sesongåpning i det tyske mesterskapet i langdistanseracing på Nürburgring Nordschleife.

-Vi har en ny Audi TT under bygging, men denne er ikke ferdig enda så vi stiller til start med vår gjennomprøvde Audi A4. At den nye bilen ikke er ferdig er helt i tråd med fremdriftsplanen, forklarer teamsjef Øystein Holtet.

Bilen kjøres som tidligere av trioen Håkon Schjærin, Roger Sandberg og Atle Gulbrandsen. Den har fått nye farger og noen oppgraderinger i løpet av vinteren, men deltar fortsatt i klassen for biler med 2,0 litersmotorer uten turbo. Da den nye TT’en er ferdig vil Møller Bil Motorsport gå opp en klasse til biler med 2,0 litersmotorer med turbo.

-Ettersom vi kun kjører halvparten av løpene i det tyske langdistansemesterskapet kjemper vi heller ikke om noen totalplasseringer. Derfor spiller det ingen rolle at vi bytter klasse midt i sesongen. Det viktigste for oss er gode plasseringer i de løpene vi velger å kjøre.

Målet er pallen

Etter en god sesong i fjor som endte med tre pallplasseringer, samt seier i sekstimersløpet på Nürburgring Nordschleife, har teamet satt seg høye mål også denne sesongen.

-I helgens løp bør en pallplassering være innen rekkevidde. Når vår nye Audi TT er klar håper vi også å kunne kjempe om klasseseier fra første løp, men vi får tøff konkurranse fra fabrikksstøttede team fra både Audi, Volkswagen, Seat og Opel, sier Holtet.

Usikkert når den nye bilen er ferdig

Møller Bil Motorsport stiller imidlertid bedre forberedt enn noen gang. Bilen som skal brukes til helgen er nullstilt og fremstår nærmest som ny, mens en av bransjens beste bilbyggere står for byggingen av den nye TT’en, som blir klar senere i sesongen.

-Vi vet enda ikke nøyaktig når den nye bilen blir ferdig og ønsker derfor ikke å gå ut med en eksakt dato. For oss er dette udramatisk ettersom vi allerede har en konkurransedyktig bil i stallen, sier Holtet.

Møller Bil Motorsport skal kjøre seks løp denne sesongen, som alle går på Nürburgring Nordschleife, verdens lengste racerbane på 25 kilometer. Årets første løp varer i fire timer og starter lørdag den 12. april klokken 12.00.