Sesongåpning for Isachsen

S_Isachsen_15_mai3
Denne helgen starter årets sesong i Global Rallycross Championship i Fort Lauderdale. Den norske USA-proffen Sverre Isachsen har høye ambisjoner foran sin fjerde sesong på det amerikanske kontinentet.

 

– Jeg må innrømme at jeg er svært spent foran årets sesong. Vi har en helt ny bil, og vi møter tøff motstand. Samtidig er jeg optimist, og målet er å komme på pallen sammenlagt. Og jeg vil vinne flere løp enn i fjor, da jeg vant et av løpene, forteller Sverre Isachsen.

 

44-åringen fra Hokksund er klar for fjerde sesong som fabrikksfører for Subaru i USA. Også i år har han skateboard-legenden Bucky Lasek som teamkamerat, og de to skal kjøre tolv løp i årets Red Bull Global Rallycross. I tillegg skal de også kjøre X Games i Austin, som i år ikke teller i mesterskapet. Der får de også selskap av Travis Pastrana i en tredje Subaru.

 

– Det har vært et eventyr å følge utviklingen av GRC i disse årene. Mesterskapet blir mer og mer profesjonelt for hvert år som går, og i år får vi konkurranse fra nye og kjente team som Ganassi og Bryan Herta Autosport. Vi har også fått mer støtte fra Subaru i Japan enn tidligere, så vi er også på hugget.

 

Helgens løp går på en provisorisk bane helt nede ved stranden i Fort Lauderdale. Banen består av mye asfalt, men har også et lite grusparti.

 

– Banen virker trang og langsom, og jeg tror det kan passe meg bra. Vi har hatt flere gode tester på denne type baner i vår, forteller KNA Eiker-føreren.

 

Helgens kjøring starter med trening lørdag, før det er klart for semifinaler søndag fra klokken 19.00 norsk tid. Den amerikanske TV-kanalen NBC sender løpet, og man kan også følge med på www.redbullglobalrallycross.com