Sesongåpning i Vikedal

vikedal_apr_12.jpgTil helgen er det sesongåpning på Vikedal Motorbane og over 120 er påmeldte til stevnet. Løpet er andre runde i Vestlandsmesterskapet for både bilcross og rallycross.

Etter første runde er førerne fra arrangørklubben i NMK Vikedal godt med i Vestlandsmesterskapet, både i bilcross og rallycross. Selv om ingen fra NMK Vikedal greide å klatre opp på pallen i bilcrossklassene, var både Gisle Aarbø i junior, og Tor Egil Mæland i senior i A-finalen, og ble nummer fire og fem til slutt.

Gisle Aarbø startet i juniorklassen i fjor og kommer fra bilsportmiljøet på Fitjar. Fitjar Racing Team.
-Vi er flere som kjører bilcross junior, og har også førere med i rallycross og crosskart, forteller Gisle, som selv satser i bilcross junior i en Ford Sierra.

I fjor ble Gisle Aarbø nummer 13 i Vestlandsmesterskapet, nå ligger han på fjerde etter første runde. På Vikedal Motorbane liker han seg.
-Hadde to fjerdeplasser der i fjor, den ene i Vestlandsmesterskapet, og håper på et nytt godt resultat til helgen.
Tor Egil Mæland er fra Tysvær og kjører for Higre Racing Team. Han legger vekt på at han kjører bilcross mest fordi det er moro, og bryr seg ikke så veldig mye om resultatet.
-Men jeg har ingenting i mot å kvalifisere meg til finale, da blir det jo bare mer kjøring, sier han og smiler.
Mæland kjører en litt spesiell bil i bilcross, en Mazda 323 F med framhjulstrekk. Bra har det også gått med denne bilen tidligere på Vikedal Motorbane.
-Har ikke vært på pallen, men ble nummer fire under den første runden i Vestlandsmesterskapet i fjor.
I fjor ble Tor Egil Mæland nummer fem i Vestlandsmesterskapet, og med femteplassen i Bergen har han et godt utgangspunkt for årets sesong.

Samlet klasse
I de ulike volumklassene i rallycross var det så få deltakere at klassene nå er slått sammen til en klasse, Free for All.
NMK Valdres-føreren Frode Leirhol vant åpningsrunden på Eikås Motorsenter. Så langt er han ikke påmeldt til runden på Vikedal Motorbane. Bjørn Magne Moland Enge og Geir Harald Skeie (bildet)kom på de neste plassene i Bergen, og har dermed fått et godt utgangspunkt.

I fjor ble det Geir Harald Skeie som dro det lengste strået i Free for All klassen, og ble Vestlandsmester. I år har han oppgradert bilen og fått på plass en større motor. 2.7 literen er byttet ut med en på 2.9 liter, og 100 hester mer.
-Merket det i Bergen. Litt annerledes å kjøre, og så går det fortere når banen strekker seg ut.
I fjor kjørte Bjørn Magne Moland Enge bare de løpene i Vestlandsmesterskapet som gikk på Vikedal Motorbane, i år satser han på dette mesterskapet.
-Ja, det er satsingen, i tillegg til NM i rallycross.
I løpet av vinteren har han bygd om forstillingen radikalt, etter mange tekniske problemer i fjor.
-Bra test i Bergen og bilen fungerte, nå er det mest meg selv det står på, sier han, som slo Geir Harald i finalen i første runde.
-Dro det i land ja, men måtte slå av på tempoet da bremsene forsvant og jeg måtte begynne å pumpe opp trykk foran nedbremsingene.

I tillegg arrangerer NMK Vikedal klubbløp for egne førere på lørdag, i bilcross junior og bilcross dameklasse. I bilcross junior er det 21 førere påmeldt mens det er seks i dameklassen.