Sesongavslutning for Biltrial

Sist helg ble Biltrial-sesongen avsluttet i Gjerstad Sandtak, med Østre Agder Motorsport som arrangør. Sesongen ble avsluttet med 5. og 6. runde i Sørlandscupen.

 

Sørlandscupen har blitt kjørt over 6 løp, der KNA Telemark, NMK Kristiansand og Østre Agder Motorsport har arrangert 2 løp hver. KNA Telemark startet cupen med 2 løp i april, og Østre Agder Motorsport avsluttet altså det hele med 2 løp 15. og 16. oktober.

 

Med forholdsvis dystre spådommer om været, så det ut til å bli en ganske våt helg, men biltrial-folket har tydeligvis god kontakt med værgudene, for på lørdagen ble det et strålende høstvær. Sjåfører, codrivere, funksjonærer og publikum koste seg i solen. Arrangementet fløt bra, og ikke lenge etter premieutdelingen kom det et voldsomt vær med regn og vind.

Fasilitetene til sandtaket kunne brukes, så alle satt varmt og tørt under tak. Det var god stemning på lørdagskvelden med egenprodusert OffroadQuiz produsert av Ronny Aslaksen fra NMK Krisitansand.

 

Søndag ble siste og avgjørende runde i Sørlandscupen kjørt, og da var ikke værgudene lenger så samarbeidsvillige. Det ble en del byger før skylaget sprakk opp og slapp solen til under finalebanen.

 

Det var totalt 27 sjåfører som kjørte i helgen. Ikke alle returnerte hjem med bilene i kjørbar stand, men som alltid var det mye smil latter og skravling, og bra kjøring.

 

«Biltrial må være den grenen av motorsport, som har de hyggeligste utøvere, funksjonærer, og publikum», sier løpssekretær Sven Even Hansen i Østre Agder Motorsport.

 

«Med denne løpshelgen er sesongen over, og Østre Agder Motorsport vil benytte sjansen til å takke førere, funksjonærer, sponsorer, grunneiere, Gjerstad Kommune og ellers alle hjelpere som gang på gang stiller opp uansett vær- og førerforhold», tilføyer Sven Even Hansen.

 

Det har blitt kjørt Sørlandscup for 3 klasser i Biltrial; Standard, Modified og Pro Modified.

 

Følgende Sørlandsmestre er kåret:

Standard: Ulrik Stokkebokjær fra Østre Agder Motorsport

Modified: Halvor Sundsli fra Østre Agder Motorsport.

Pro Modified: Svein Jarle Hovland fra NMK Kristiansand.