Sesongavslutning for racing på Rudskogen

12_tommyostgaard.jpgDet blir garantert mange spennende dueller mellom førere i biler i hundrevis av hestekrefter når årets racing-sesong avsluttes på den flotte Rudskogen Motorpark i helgen.

I underkant av 100 biler vil være på plass på den nye 3 217 meter lange asfaltbanen i Rakkestad i Østfold som nylig ble åpnet av Forsvarsminister Espen Barth Eide. Til helgen skal det kjempes om NM-medaljer og poeng i norgescuper i en rekke klasser.

Det er i de fire GT-klassene, Seven Racing og Historisk Racing det er NM-runde til helgen. I tillegg avgjøres årets NM for Formel Basic med kun søndagens finale. Der står det med andre ord mye på spill til helgen. Alle klassene kjører to finaler, en på lørdag og en på søndag på Rudskogen.

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassen Formel Basic og Seven Racing junior. I tillegg er den nye NTCC og Porsche Cup med som gjesteklasser.

GT-klassen, som er inndelt i fire underklasser, inneholder en rekke fartsmaskiner. Rundt 30 biler kommer til start totalt i GT1, GT2, GT3 og GT4 på Rudskogen til helgen. Her er det snakk om tusenvis av hestekrefter i biler som Porsche, Chevrolet Corvette og Camaro, Audi S1, Subaru, Nissan, Jaguar, Lotus, Dodge Viper, BMW og Ginetta som skal ut på asfalten på Rudskogen.

I klassen for de aller raskeste GT-bilene, GT1, er det Haavard Lien fra Norsk Sportsvogn Klubb som leder NM etter åtte løp med sin Chevrolet Corvette. Han kjørte inn 236 poeng så langt i år. På en andreplass ligger Roger Hermansen fra Porsche Club Norway med sin Porsche 997 og 187 poeng. På tredjeplass følger Joakim Ottersen fra KNA Oslo i en Jaguar med 109 poeng.

I GT2 er det Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen som leder med sin Chevrolet Corvette. Han har 251 poeng, og ingen ta fra ham NM-tittelen. Nærmest følger Per Arne Lunde fra NAF med sin Porsche 997. Han har 113 poeng. På tredjeplass ligger Rune Ydstebø fra ACCN i sin Chevrolet Corvette med 87 poeng.

GT3 er den GT-klassen med størst deltagelse. Ikke mindre enn 21 førere har tatt NM-poeng så langt i år. Den som leder mesterskapet foran de to avslutningsløpene på Rudskogen er Andre Falkenhaug fra KNA Varna. Med sin Ginetta G50 har han kjørt inn 228 poeng. På andreplass følger teamkompis Aleksander Schjerpen fra KNA Vålerbanen, også han med Ginetta. Schjerpen står med 166 poeng. På følger John B. Roligheten fra KNA Telemark med 159 poeng og Porsche 996.

I GT4 er det uhyre jevnt og spennende i kampen om NM-medaljene. Lars Faale fra NAF Motorsport Asker & Bærum med Porsche 944 leder med 167 poeng. Han er kun ett fattig poeng foran GT-klassenes eneste kvinnelig fører, Molly Pettit fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Hun kjører en Toyota Altezza og har 166 poeng. Finn Bjørn Wegem fra NMK Grenland ligger på tredjeplassen. Han har kjørt inn 104 poeng med sin Volvo S60.

I Klassen Seven Racing har 19 førere tatt NM-poeng på de åtte første løpene i år. Foran finaleløpene til helgen er det Kevin A. Aabol fra NAF Nordre Vestfold som leder med 148 poeng. På andreplass ligger Ådne Halstenrud fra NMK Modum & Sigdal med 105 poeng. På tredjeplass følger Daniel Bjørk Nordgård fra NAF Motorsport Trøndelag med 100 poeng. Han har vært sølvvinner i klassen de tre siste årene.

Også førerne av historiske racingbiler har sitt norgesmesterskap. Her kjøres det med biler fra 50-, 60- og 70-tallet. Denne klassen har hatt stor vekst siden den fikk NM-status for to år siden, og nærmere 30 førere stiller til start på Rudskogen. Det er to forskjellige NM-klasser i historisk racing, og bilens alder og motorvolum er blant elementene som avgjør i hvilken klasse man havner.

I klasse 7 er det Yngve Ekorness fra NSK med Mini Cooper som leder med 212 poeng. På andreplass ligger Egil Alver fra NAF Msp. Asker & Bærum, også han med Austin Mini Cooper. Alver har 204 poeng. På tredjeplass ligger Jan Gunleik Kilen fra NSK med sin Mini og 173 poeng.

I klasse 8 leder Atle Ramberg fra KNA Varna med Ford Escort og 222 poeng. Nærmest følger Rune Rødset fra KNA Nordvest i sin Opel Kadett og 200 poeng. På en tredjeplass ligger Knut Chr. Hallan fra NSK med Morgan +8 og 183 poeng.
På søndag kjøres årets NM for formel Basic. Lørdagens løp i denne klassen avgjør startrekkefølgen, og begge løpene teller med i Norgescupen. Det er Tommy Østgaard fra KNA Varna som leder norgescupen i klassen foran helgens avslutning. Han har kjørt inn 130 poeng. Mathias Hansen fra NMK Trysil er på andreplass med 120, mens Joakim T. Rognlien fra NMK Sør-Gudbrandsdal har 117.

Det er fri trening på Rudskogen på fredag kveld. Tidskvalifisering kjøres lørdag formiddag, og første runde med finaler på lørdag ettermiddag. På søndag kjøres andre runde med finaler.

Poengstillinger:
http://bilsport.no/poengstilling/

Alt om arrangementet på Rudskogen og NM i racing generelt finnes på websiden:
www.racingnm.no

Tidsskjema:
http://www.racingnm.no/wp-content/files_flutter/1347012946_13_1_1_1_timetable.pdf  
Startlister:
http://www.timingsystem.se/racingnm/admin/pdf/deltakerliste.php?racedate=2012-09-15