Sesongstart for Møller Bil Motorsport

hakon_kenneth_atle.jpgMøller Bil Motorsport er klare for sitt første løp i årets tyske langdistansemesterskap på Nürburgring Nordschleife.

Lørdag den 14. april er det klart for årets ande VLN-løp, og det første som Møller Bil Motorsport skal delta i denne sesongen. Det norske racingteamet skal kjøre fem av de ti rundene i mesterskapet, med hovedvekt på høstløpene. Dette er den femte sesongen som Møller Bil Motorsport deltar i det tyske langdistansemesterskapet i asfaltbaneracing, som arrangerer alle sine løp på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife.

– Vi hadde en god test på Nürburgring i mars, og føler oss godt forberedt. Vi har jobbet litt med både effekt og kjøreegenskaper siden forrige sesong. Samtidig har vi forsiktige forventninger foran årets sesong. Vår Audi TT er nå fire år gammel, og selv om den har vært utviklet kontinuerlig, så begynner den å bli gammel i forhold til konkurrentenes biler. Men selv om vi vet at vi ikke har den raskeste bilen, håper vi likevel at vår rutine skal kunne gjøre at vi kan kjempe om pallplasseringer, sier teamsjef Håkon Schjærin.

Schjærin fra Flisa er også en av sjåførene, og deler på kjøringen med Atle Gulbrandsen fra Hamar og Kenneth Østvold fra Ottestad.

Møller Bil Motorsport deltar i klasse SP3T for biler med 2,0 liters turbomotorer. Dette er tradisjonelt den største klassen i VLN-mesterskapet målt i antall biler, og et 20-talls biler er ventet i denne klassen i lørdagens løp. Favoritteamene jobber tett med fabrikkene til Volkswagen og Opel, og Subaru stiller også til start i noen løp med et rent fabrikksteam.

– Vi er langt fra noe fabrikksteam, men vi er stolte av å representere Møller Bil i Tyskland. Vi har blitt lagt merke til for de gode resultatene vi har klart med relativt beskjedne ressurser tidligere, og det håper vi å fortsette med.

Møller Bil Motorsport fortsetter med sin faste stab med Møller Bil-mekanikere, i tillegg til 3-4 nye gjestemekanikere på hvert løp. Dette er Møller Bil-ansatte som har utmerket seg på forsjellige måter, og fått som premie en drømmehelg på Nürbugring, hvor de får være med som mekanikere i det mest profesjonelle nasjonale langdistansemesterskapet i verden. Teamet har også med seg over 30 nyansatte mekanikere fra Møller Bil som gjester.

Løpet den 14. april starter klokken 12.00 og varer i fire timer. Det vil si at de tre sjåførene skal i aksjon én gang hver på den 24,4 kilometer lange banen. Løpet kan følges direkte på www.vln.de, og i ettertid sees på den tyske TV-kanalen Sport1 (tidligere DSF).

Spesielt interesserte kan også følge med på www.twitter.com/mollerbilmsport eller sende tekstmeldingen «r4 live» til 2077 for løpende oppdateringer om Møller Bil Motorsport. Nytt av året er også Møller Bil Motorsports egne app, som kan lastes ned fra app store før helgen. Det norske racingteamet har en stor tilhengergruppe både i Norge og Tyskland, og teamet har alltid lagt stor vekt på å informere fansen gjennom websider, sosiale medier, SMS og nå altså en egen app for mobiltelefon.