Sesongstart for Simon

Denne helgen starter årets sesong for rallycrossfører Simon Wågø Syversen. Årets første løp i RX2 er lagt til den Belgiske VM-runden i rallycross.

 

– Jeg gleder meg til endelig å komme i gang med sesongen. Jeg har kjørt en del tester i vinter, men det er noe annet med løp. Målet i år er å komme til finalen i hvert løp, og pallen i sammendraget. Jeg ble nummer 5 sammenlagt i fjor og har jo høyere ambisjoner i år, forteller Simon.

 

Startfeltet i RX2 klassen er bredere og sterkere enn noen gang og talenter fra hele verden trekker til denne serien som har fått nytt navn og oppgradert status før årets sesong. Simon kjører med enhetsbiler med over 300 hestekrefter, midtplassert motor og firehjulstrekk. Dette gjør at det i større grad er sjåførene og litt tilfeldigheter som avgjør resultat, i mindre grad enn størrelsen på egne budsjetter. RX2 er nå den offisielle rekrutteringsklassen til supercars som Petter Solberg & co kjører i VM og RX2 skal følge VM sirkuset videre til England, Norge, Sverige, Canada, Frankrike og Sør-Afrika

 

– Vi skal delta i 7 VM runder og avslutter faktisk sesongen i Cape Town, i det første rallycrossløpet på afrikansk jord. Avslutningen i november på årets VM sesong i rallycross blir en historisk begivenhet og det er jo morsomt å delta på det, avslutter Simon

 

I helgen starter Simon med trening på fredag, første og andre omgang på lørdag og de siste to omgangene går søndag. De 12 beste går deretter til to semifinaler, og de tre beste i hver av disse kommer til finalen som sendes live i nrks sending som går fra 14.00 til 16.00 søndag.