Sesongstart for Roar Lindland


Denne helgen starter sesongen for racerfører Roar Lindland med de to første løpene i Porsche Carrera Cup France på Spa-banen i Belgia.

Roar Lindland har en travel sesong i vente med deltakelse både i den franske Porsche Cup’en og det internasjonale mesterskapet Porsche Supercup. Det franske mesterskapet går imidlertid ikke bare innenfor Frankrikes grenser, og denne helgen går årets to første løp på den belgiske Spa-banen.

– Det blir deilig å komme i gang med sesongen. Jeg har kjørt en del tester i vinter, men det er noe annet med løp. Målet i år er å vinne B-kategorien i det franske mesterskapet, og også være med å kjempe helt i toppen blant A-førerne, sier Roar Lindland.

I det franske mesterskapet kjører Lindland for teamet til bilsportslegenden Sébastien Loeb, og bilene er litt annerledes enn i Supercup’en, hvor det er innført helt nye biler denne sesongen.

– Bilen jeg kjører i Frankrike er faktisk den samme som jeg kjørte med i Supercupen i fjor. Det er litt tilfeldig, men kan også være en fordel da jeg kjenner denne bilen godt.

Lindland deltar med en Porsche 911 GT3 Cup med 460 hestekrefter, og treningen foran helgens løp starter allerede på torsdag. Fredag er det så klart for kvalifisering klokken 09.45 og det første løpet klokken 14.00. Det andre løpet kjøres lørdag klokken 10.40. Porsche Carrera Cup France er denne helgen supportrace til World Endurance Championship med de samme deltakerne som senere i år skal kjøre 24-timersløpet på Le Mans. Også TCR International deltar på Spa i helgen, og der er norske Stian Paulsen en av deltakerne.