Sesongstart for Sverre Isachsen

S_Isachsen_16_06
Endelig skal Sverre Isachsen starte sin sesong når han deltar i helgens to runder i Global Rallycross Championship inne på militærbasen MCAS New River i North Carolina.

 

Subaru Rally Team USA har i vår konsentrert seg om testing, men er nå klare for sesongstart i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross. Som tidligere stiller de med to førere; den amerikanske skatelegenden Bucky Lasek og tidligere Europamester Sverre Isachsen fra Hokksund.

 

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongen. Sesongen i fjor gikk ikke så bra som vi hadde håpet, og vi har derfor hatt fokus på å få bilen så bra som mulig før vi skulle starte årets sesong. Jeg har testet mye den siste tiden, og er optimist. Konkurrentene har ikke ligget på latsiden de heller, men jeg håper vi skal være konkurransedyktige, forteller Sverre Isachsen.

 

Sverre Isachsens Subaru STI er utseendemessig lik den han kjørte i fjor, men det er mange nye deler under skallet. Andre fabrikksteam som deltar i mesterskapet er Volkswagen, Ford og Honda.

 

– De siste testene har vært veldig bra, men test og løp er to forskjellige ting. Jeg har ingen vinnerambisjoner i helgen, og vil nok bruke de første løpene som en slags test også, sier Isachsen som vant en runde i GRC høsten 2014.

 

Helgens to løp går inne i en militærleir utenfor Jacksonville i North Carolina. På denne måten ønsker Red Bull Global Rallycross å gi noe tilbake til amerikanske soldater. Banen er rundt en kilometer lang og består av både grus, asfalt og et stort hopp. Lørdagens løp går klokken 17.00 lokaltid og 23.00 norsk tid, mens søndagens løp går på samme tidspunkt. Begge løpene kan sees direkte på Red Bull TV og NBC.

 

Foto: Lars Gange subaru.com/rally