Shortcar-førerne klare for grusen

shortcarnmmelhus.jpgEtter at to NM-runder er kjørt på asfalt er Shortcar-førerne klare for rallycross på Bollandsmoen på Melhus.

Etter at Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold vant begge NM-rundene som gikk på Vålerbanen i begynnelsen av mai, har han også fått en solid luke i sammendraget. Tolv poeng er det ned til andremann Anders Hoffart Bøhn fra NMK Modum & Sigdal.

-Nå har vi stilt om bilen fra asfalt til grus og er klare for å prøve oss i rallycross, sier Sivert Johansen, som er glad for at det gikk så bra i de to første asfaltløpene.
-I rallycross har jeg mindre erfaring, og målet mitt for runden på lørdag er å fokusere på de riktige tingene og få mest mulig ut av treningen og tidskjøringen.

Sivert Johansen har kjørt ett rallycrossløp tidligere, og kom på pallen til en tredje plass under det løpet.
-Om jeg greier det på lørdag vet jeg ikke. Lars Løvstrand i spissen for flere lokale førere blir nok harde, men jeg kjører for å få med meg mest mulig med poeng etter rallycrossrunden.
Anders Hoffart Bøhn ligger på andre plass, og ble nummer to i begge de to første NM-rundene på asfalt. Han har ingen erfaring fra rallycross, men har startet treningen.
-For meg blir løpet på Melhus ett løp der jeg må lære meg rallycrossen, både hvordan den avikles og hva som det er fornuftig å fokusere på, sier Hoffart Bøhn, som likevel ikke kommer helt blank til Bollandsmoen.
-Skal trene på Sigdal Motorsenter nå foran NM-runden og regner med å finne litt mer ut av det der.

Tredjeplassen sammenlagt etter to runder har KNA Klepp Motorsport-føreren Eirik Løvåsen lagt beslag på. Han ble nummer tre i det første løpet på Vålerbanen, men ble slått av Gaute Øren i det andre og endte på fjerdeplass. Han kjører likevel ikke på Melhus.
-Står over det løpet, men er tilbake i NM i begynnelsen av august når det blir nye asfaltrunder på Våler.

Gaute Øren ligger på fjerdeplass sammenlagt, to poeng Eirik Løvåsen. NMK Gardermoen-føreren skal kjøre på Melhus.
-Et helt annet opplegg enn racing, sier Gaute Øren, som har erfaring fra rallycross, og har kjørt på Melhus.
-Har kjørt der en gang før. Banen på Melhus er både spennende og utfordrene, men jeg kjører for en plassplass selv om det nok blir vanskelig.