Shortcar med dramatisk NM avslutning

img_3853.jpgDet ble dramatisk i årets siste NM-runde for Shortcar på Vålerbanen i helgen. Både på banen var det dramatikk og i tillegg gjør en teknisk protest at man ikke kan kåre noen norgesmester ennå.

Med rekordstor deltakelse og en mengde uavklarte plasseringer i årets NM, ble det akkurat den helgen alle ønsket.

Etter tidskvalifisering på lørdag i høljende regnvær og hvor det føltes som å kjøre på et såpestykke ble første finale en herlig oppstilling hvor NM favorittene sto plassert hulter til bulter bakover i feltet.
Finalene ble gjennomført i strålende høstvær og første finale ble en utrolig oppvisning i bilkjøring fra mange av dem som var på poengjakt. Tette, fine dueller og en utrolig satsing.
Første finale ble vunnet av Tommy Kongsten (NAF Nordre Vestfold), med Ole Jørgen Aanestad (NMK Gardermoen) på 2.plass og Torgeir Jacobsen (NAF Vestfold) på 3.plass.

Andre finale ble dramatisk. Etter 8 runder ble finalen rødflagget grunnet en utkjøring på et farlig sted. Alle som kjørte trodde løpet var over og parkerte i Parc Farme. Men regelverket ville det annerledes og hele feltet fikk en rullende omstart og 4 sisterunder hvor alle satset maksimalt på å kjøre seg oppover og dermed sikre seg de siste poengene. Et skikkelig kick for alle som kjørte.
Finalen ble vunnet av Ole Jørgen Aanestad (NMK Gardermoen), med Gaute Øren (NMK Gardermoen) og Martin Ekblad (NAF Ringerike) på de neste plassene.

Norgesmesteren i Shortcar kan ikke kunngjøres enda. En teknisk protest ligger til behandling og utfallet av denne vil påvirke hvem som blir årets Norgesmester.