Shortcar NM-åpnet på Vålerbanen

shortcar_16_2
De to første Racing løpene i årets Shortcar sesong ble i helgen kjørt på Vålerbanen. Endelig er sesongen i gang og Shortcar-pilotene var mer enn sugne på  å gasse igjen.

På tidskvalifiseringen var det Sivert S Johansen (NMK Grenland) som var raskest i Shortcar Extreme. Han ble nr 2 i NM og vant NMK Mesterskapet i fjor, og satte en tid som tyder på at han i år har tenkt og gå for toppen i begge. Med ny bestetid for Shortcar på Vålerbanen, med tiden 54,17 viste han at motivasjonen er på topp.

Han hadde Pole Position i finalen lørdag og han beholdt ledelsen hele veien til mål. På andre plass kom Steinar Solibakke Klev (NMK Kongsberg) og tredjeplassen gikk til Tony Sormbroen (KNA Solør Motorsport).

På søndag var det klart for nytt løp. Startoppsettet på dag 2 er etter resultatene av løpet på dag 1. De seks første blir snudd, deretter er det etter tid. Dette gjorde at Inge Wenn (NMK Orkla) startet i Pole Position. Sivert S.Johansen fikk en god start og var raskt oppe i ledelsen. En ledelse han holdt helt inn til mål. På andreplass kom Tony Sormbroen (KNA Solør Motorsport) og på tredjeplass ble det Steinar Solibakke Klev (NMK Kongsberg).

shortcar_16_1

I Shortcar Bandit var det også imponerende kjøring. Bandit kjører i år for første gang Norgescup, så kampen om poengene er i gang. Flere ferske Shorcar-piloter var også med og viste at det vokser og gror i Bandit klassen. Pallplassene ble fordelt likt i begge løpene. 2 x 1.plass gikk til Per Anders Johansen (NMK Gardermoen), 2 x 2.plass gikk til Rune Hansen (NAF Motorsport Vålerbanen) og 2 x 3.plass gikk til Erik Nilsen (NMK Aurskog-Høland).

Neste løp for Shortcar blir rallycross hos NMK Melhus allerede til helgen, 14.mai.