Shortcar-sesongen i gang

shortcar.jpg?Lørdag og søndag kjørte Shortcar første og andre NM-runde i racing på Vålerbanen. Etter en lang og hard vinter var det en gjeng fartssugne sjåfører som stilte til start.

Under fredagens trening lå rundetidene ned mot 57 sekunder, mens det under lørdagens kvalifisering ble satt rundettider ned mot 56. Da er gjennomsnittshastigheten oppe i 144 km/t.

Per Anders Johansen (NMK Gardermoen) dro i land seieren i finalen lørdag. De to neste pallplassene ble tatt av Roy Schøyen (NMK Gardermoen) og Tommy Kongsten (NAF Nordre Vestfold).
Johansen hadde Pole Position etter tidskvalifisering og beholdt denne plasseringen gjennom hele løpet.

Shortcar snur resultatene slik at den som kom på 7.plass i finale 1 starter i Pole Position i finale 2. Den som vinner finale 1 starter dermed som nummer 6 i finale to.

Dermed står Lars Løvstrand i Pole Position i finale to; fulgt av Siwert Johansen og Julius Slatlem. Det ble litt spenning i forhold til dekkvalg før finale 2, da det regnet i tide og utide, men det ble opphold når finalen gikk.
Det ble en spennende finale, med sultne sjåfører som knivet om seieren.

Det ble Bernt Harald Jensen (NAF Ringerike) som dro det i land, med Julius Slatlem (NAF Nordre Vestfold) på 2.plass og Per Anders Johansen (NMK Gardermoen) på en 3.plass.

Neste løp for Shortcar er Rallycross hos NMK Grenland 11.juni.