Sikter seg inn mot pallen

O_C_Veiby_14_mai-arvika
Ole Christian Veiby kjørte inn til fjerdeplass i sin rallycrossdebut i det svenske mesterskapet. Kristi Himmelfartsdag sikter han seg inn mot pallplass under andre SM-runde på ”hjemmebane” i Arvika.

 

17-åringen fra Kongsvinger er en del av det hardt satsende Volkswagen Dealer Team KMS, hvor han sammen med Johan Kristoffersson utgjør teamets sjåfører i det svenske mesterskapet i rallycross. Teamet har sin base i Arvika, og derfor er de ekstra motiverte når rallycrossirkuset kommer til Westombanen i Arvika.

– Jeg slo blant andre rutinerte førere som Henning Solberg og Tommy Rustad, og ble beste nordmann i debuten. Det er jeg selvsagt veldig fornøyd med. Fjerdeplass er en sterk prestasjon i konkurranse mot førere som er langt mer rutinerte. Men torsdag er målet å komme på pallen, sier Ole, som kjører en hissig Volkswagen Scirocco, med rundt 600 hestekrefter, i klassen SuperCar. Fartsmonsteret kjør unna 0-100 km/t på rundt 2,5 sekund.

– Dette blir antakeligvis det siste løpet jeg kjører med denne bilen. Teamet bygger en VW Polo, men den blir ikke klar til løpet på hjemmebane, forklarer han.

Teamsjef Tommy Kristoffersson sier at de ikke har valgt å stresse med å få den ny bilen ferdig.

– Det ville ikke vært rettferdig overfor Ole Christian om vi hadde satt han i en bilen han ikke hadde fått testet. Derfor synes vi det er bedre at han kjører Sciroccoen også i Arvika, sier Kristoffersson, som har store forventinger til sønnen Johan og Ole Christian.

– Først og fremst ønsker vi å gi Johan og Ole biler som fungerer uten tekniske utfordringer. Lykkes vi med det, så er jeg sikker på at begge tar seg til finalen. Hvis vi først klarer det, så ønsker jeg selvsagt å se begge blant de tre beste i mål. Og aller helst skal en av dem stå øverst på seierspallen, sier teamsjefen.

De fremste utfordrerne til Johan og Ole Christian blir antakeligvis Sebastian Eriksson, som vant sesongpremieren, og Robin Larsson. Sistnevnte endte på andreplass sist, og fikk samme plassering under helgens VM-runde i England. Henning Solberg ønsker nok også å blande seg inn i toppen.

Interessen for det svenske mesterskapet er stor, og SVT1 sender et halvtimes sammendrag fra årets andre SM-runde i rallycross torsdag klokken 18.45-19.15.

 

Kalender rallycross-SM, RallyX, 2014

9.-10. mai: Ring Knutstorp

29. mai: Arvika

26. juni: Strängnäs

22.-23. august: Ring Knutstorp

5.-6. september: Solvalla