Siljehaug klar for sesongstart

Til helgen starter sesongen for Mads Siljehaug (23) fra Lillehammer og NMK Midt-Gudbrandsdal. Da går det første løpet på den legendariske Monzabanen i Italia i European Series GT4 hvor han skal kjøre Reiter sin KTM X-Bow sammen med co-driver Phill Hill fra Tyskland.

Løpet er et såkalt sprintløp som varer en time med innlagt pitstopp og sjåførbytte etter ca. 30 min. Det går ett løp på lørdag og ett søndag.

Mads har flyttet til Tyskland og jobber og kjører for det tyske selskapet Reiter Engineering som utvikler og bygger racingbiler av typen KTM X-Bow, Lamborghini og Camaro.

Hva jobber du med hos Reiter Engineering når du ikke kjører løp?
«Det går som regel i analyse av forskjellige baner, oppsett på vått og tørt og video fra sjåfør. Men siden nyåret har det vært mye testing av ny motor vi utvikler, så det blir mye reising rundt om på forskjellige baner».

Hvordan har oppkjøringen til sesongstarten vært ?
«Har allerede fått mye tid i bilen som er veldig viktig i starten av sesongen. Ellers har jeg fått lagt opp til mye verdifull fysisk trening når jeg ikke sitter bilen, så jeg føler meg klar og motivert til alvoret starter».
Det er totalt 12 løp i serien som går på baner rundt omkring i Europa. Monza Italia, Brands Hatch England, Paul Ricard Frankrike, Misano Italia, Zandvoort Nederland og Nürburgring Tyskland.

Skal også kjøre i ADAC GT4 Germany serien
Mads skal også kjøre i den tyske serien ADAC GT4 Germany . Da også i en KTM X-Bow, men en annen bil og med annen co-driver som er Eike Angermayr fra Østerrike. Dette er en sjåfør Mads kjenner godt og har kjørt sammen med før i Reiter sitt Young Stars Team i 2017 sesongen.

I ADAC serien er det totalt 12 løp og går på Oschersleben Tyskland, Red Bull Ring Østerrike, Zandvoort Nederland, Nürburgring Tyskland, Hockenheim Tyskland og Sachsenring Tyskland

Blir en travel sesong dette Mads?
«Ja, akkurat slik jeg har drømt om siden jeg startet med racing, og jeg skal nyte og utnytte hvert øyeblikk til det beste».

Du er også tatt ut på Elitelandslaget i Team Norway, hva innebærer det for deg?
«Selvfølgelig stor stas å bli tatt ut på Elitelandslaget og få være del av den gjengen. Det gir meg ekstra kikk for å gi det lille ekstra i hver situasjon», sier Mads med et fornøyd smil.