Sindre Furuseth satser internasjonalt med Opel


Etter en fantastisk andreplass i Junior British Rally Championship i 2016, oppgraderer Sindre Furuseth fra Renault Twingo R2 til en Opel Adam R2. Teamet vil returnere til JBRC for kun å kjøre rundene på asfalt.

 

I år tok Furuseth en imponerende seier i Scottish Rally, og havnet utenfor pallen kun én gang, da de punkterte i ledelse under Pirelli Rally. De gode og jevne prestasjonene har ført til stor entusiasme og oppmerksomhet i Storbritannia, og ført til at de får god støtte ved å returnere til det britiske mesterskapet:

«Vi leier bilen av Vauxhall Motorsport i England og er så heldige å få støtte både fra Vauxhall og Simon Mauger, teamsjefen i Vauxhall Motorsport Junor Rally Team til å kjøre asfaltrundene i JBRC. Det betyr at vi kommer til å kjøre den som en Vauxhall i Ypres Rally, Ulster Rally og muligens Rally Isle of Man, men som en Opel ellers i Europa.» sier Sindre.

 

Team Norway-føreren har nemlig planer om å ta enda et steg videre fra JBRC. Det er først og fremst to EM-runder som står på planen, i tillegg til utvalgte rally i Europa:

«Vi ser på både Polen og Latvia som to aktuelle EM-runder, i tillegg til andre utfordrende rally i Europa på både asfalt og grus. Vi får se hvordan budsjettet utvikler seg de neste månedene.»

 

Sammen med rallytrener Olav Bodilsen og rådgiver Thomas Myhre Hansen har Furuseth bestemt seg for å oppsøke rallyer som er nye og annerledes for kartleser Hjerpe og han selv: «Det gir best utvikling. Vi kommer ikke til å kjøre et mesterkap i 2017, som gjør at vi kan slippe oss mer løs i de rallyene vi kjører, som kommer til å føre til en raskere utvikling.» sier Olav, Sindre’s trener.

 

«Jeg er utrolig takknemlig for at Thomas og Olav har troa på meg som fremtidig verdensmester, og setter stor pris på deres tillit og ikke minst arbeidsinnsats. De er skikkelige ildsjeler begge to, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten sånne mennesker rundt meg.» sier Sindre. «Takk også til mine sponsorer IRM, Alt i Asfalt, Palfinger, Printing og Åkrene Mek for fornyet tillit»