Siste løp på Lyngås

Lyngåsbanen 2013
Det siste løp er kjørt på Lyngås Motorbane. På lørdag markerte NMK Drammen slutten på en 30 år lang periode med en rekke EM-runder og ikke minst tusenvis av tilskuere med mange gode minner.

Lyngås Motorbane har vært en institusjon i Norsk bilsport gjennom mer enn 30 år. Den første norske EM-runden i rallycross ble kjørt på banen i 1980, og hele 25 ganger er det kjørt EM-runde i grustaket i Lier. Siste EM-runde ble kjørt i 2004. I 2010 kunne NMK Drammen feire 90 år med jubileumsløp på Lyngås, som da feiret 30-årsjubileum.

 

Men nå er det slutt. Området skal bli avfallsdeponi, og NMK Drammen må se seg om etter andre områder for bane i fremtiden.

 

Avslutningsløpet på lørdag gikk under navnet Superfinalen, og blant deltagerne var EM-førerne Alexander Hvaal og Morten Bermingrud. Bermingrud, som bor i Krokstadelva, er av dem som har kjørt svært mange runder på Lyngåsbanen gjennom sin karriere. Det var Hvaal som vant klassen for SuperCars på lørdag, fulgt av Bermingrud.

 

I supernasjonal over 2000 ccm hadde Terje Morstad og Stian Haugan et oppgjør om seieren, som Morstad gikk seirende ut av. De har også mange minner fra Lyngåsbanen.

 

Stian Haugan har hatt mange gode plasseringer gjennom tidene på Lyngås. Fra han var liten har pappa Sigmund og mamma dratt han med til årets store begivenhet på EM-rundene som ble kjørt der. Stian har sett alle “de store” kjøre der, slik som Schanche, Hansen, Alamäki og mange, mange flere. På gutterommet har det hengt utallige plakater med diverse sjåfører, og da snakker man om virkelige store plakater!

Under EM-runden i 1997 fikk også noen unge håpefulle nordmenn og svensker lov til å kjøre! Stian vant to av heatene i de innledende rundene, og måtte kjøre inn på rampen og ble intervjuet av speakeren.

-Det var stort!! To heatseier-pokaler som var starten på min karriere, sier Stian som riktignok ikke nådde finalen den gangen.

 

NMK Drammen vil takke alle førere, team, publikum og ikke minst funksjonærer for all hjelp og støtte denne dagen. Uten dere hadde ikke løpet blitt det samme!

 

Resultater fra Superfinalen