Siste NM-runde i Skien på lørdag

Årets sjette og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Grenland Motorsportsenter i Skien. Rundt 105 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Grenland.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på lørdag.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, har tittelforsvarer Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport ledet helt fra første runde i år. Med sin Citroën Saxo har han kjørt inn 178 poeng. I tillegg til fjorårets NM-tittel har Isaksætre også NM-sølv fra 2015 i denne klassen.

Fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, ligger på en andreplass med sin Citroën Saxo og 152 poeng. På en tredjeplass følger unge Marius Bermingrud fra KNA Eiker. Han har vunnet en av rundene med sin Citroën Saxo, og har totalt 140 poeng.

Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Ada Marie Hvaal fra NMK Larvik på 6. plass og Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som ligger på en 7. plass foran NM-finalen.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det fjorårets Europamester Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport som har en knapp ledelse. Med sin Ford Fiesta har han kjørt inn 153 poeng etter sterk kjøring i spesielt de to siste rundene.

Daniel Holten fra NMK Vikedal følger like bak med sin Ford Fiesta og 150 poeng. Holten tok NM-sølvet i denne klassen i fjor.
På tredjeplass følger fjorårets mester i klassen, Erik Svartås fra KNA Varna. Med sin Mazda RX7 har han kjørt inn 139 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som har ledelsen med sin BMW M3. Fredrik endte på en 4. plass i fjorårets mesterskap, men i år har han hatt stor suksess og har kjørt inn 143 poeng på de fem første rundene.

På en andreplass følger Kenneth Hansen fra KNA Varna. Hansen kjører Volvo S40 og står bokført med 128 poeng. På en tredjeplass følger Robin Slåttekjær fra lørdagens arrangørklubb, NMK Grenland. Han har så langt 121 poeng med sin Ford Fiesta og var beste poengplukker i forrige NM-runde.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, foreligger det en appell etter forrige NM-runde, slik at her er ikke resultatene offisielle. Uoffisielt er det Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland leder med sin BMW. Han har kjørt inn 147 poeng.

Deretter følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i sin BMW M3 med 127 poeng. På en tredjeplass ligger Bjørn Terje Heggeli fra NMK Alta med 115 poeng. Han kjører en Ford Fiesta.

I tillegg til NM-klassene kjøres sjette og siste runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Grenland Motorsenter.

Her er det Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i VW Golf som leder med 149 poeng. På en andreplass ligger Mathias Kleven Hamre fra NMK Grenland som har 145 poeng med sin Peugeot 206. På en tredjeplass følger Guro Majormoen fra NMK Kongsberg, som også kjører Peugeot 206 og har 135 poeng.

NM-runden på Grenland Motorsenter kjøres kun på lørdag. På søndag avvikles siste NM-runde i bakkeløp på samme arena.

 

Poengstillingen i NM og juniorcup finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://nmkgre.sircondesign.net/info-nmnc-rallycross-2017

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2017_nett.pdf

Grenland Motorsportsenter:
Grenland Motorsportsenter ligger i Skien. Banen er 1230 meter. Banen har 60% asfalt og 40% grus.
Anlegget ligger i Luksefjellveien. Nærmeste hus har nr 1114 for de som bruker
kart, (GPS-koordinater. Lat: 59.31 Lon: 9.55)
Fra «Siljansiden»: Ta til første til høyre etter Gjerpenskolen. Øvrig tilgang er å følge «normal» adkomst til Skien. Rett etter jernbaneundergangen ved Skiens togstasjon ligger det en (bitteliten) rundkjøring, hvor det skal tas til venstre. Neste avkjøring blir da til venstre inn på Luksefjellveien.