Sivert Johansen Norgesmester

shortcar-rudskogen-aug12.jpgSivert Johansen avgjorde Norgesmesterskapet i Shortcar i helgen ved å vinne begge rundene på Rudskogen. Tommy Kongsten var også på pallen begge dager.

Sivert Johansen, NAF Nordre Vestfold, nådde målet sitt for sesongen en runde før finaleløpet på Gardermoen i september. Nå leder han med så mange poeng at ingen kan ta ham igjen.
-Egentlig blir jeg ganske målløs over dette, seier han.
-Det er ingen som kan ta meg igjen og nå er jeg en lykkelig Norgesmester.

På Rudskogen ledet han fra begynnelse til slutt.
-Hadde litt problemer med å få start på motoren, men når den først startet gikk det veldig bra.
Det er litt usikkert om det blir noe finalekjøring på Sivert Johansen, en finale som går på Gardermoen 15. – 16. september.
-Det som er saken er at jeg har solgt bilen til en av sponsorene mine, Tommy Skaug, og det er ikke avklart om det er ham eller jeg som kommer til å kjøre finaleløpet, sier Johansen, som syntes det var artig å kjøre på Rudskogen.
-Det var masse som skjedde, og jeg må bare skryte av arrangøren som fikk alt dette til på en veldig bra måte.

Også Tommy Kongsten, NAF Nordre Vestfold, hadde suksess på Rudskogen. I lørdagens runde kom han på plassen bak Sivert Johansen, mens han søndag ble nummer tre. Da var det Eirik Løvåsen KNA Klepp som greide å kapre andreplassen.
-Veldig godt fornøyd med plasseringene i løpet, og med at jeg nå for alvor er med i kampen om sølvmedaljen i NM, sier Tommy Kongsten, som etter tredjeplassen lørdag fikk en god start i søndagens finaleløp.
-Kom godt ut fra start og gjennom første sving, der det kan være litt trang, og unngikk å komme borti noen.
Etter at han nå har vært på pallen i de fire sist asfaltløpene, har han ingen ting i mot at NM-finalen går på rallycrossbanen på Gardermoen.
-Egentlig er jeg en rallycrossmann. Har kjørt rallycross tidligere, og mye med Shortcar´n på rallycrossbaner, så det ser jeg frem til.

Eirik Løvås var på pallen på Vålerbanen i mai, og lå foran rundene på Rudskogen på en tolvte plass i sammendraget. På søndag ble det en ny pallplass, mens han på lørdag bommet på utstyret.
-Kjørte ut til løpet med alt for slitte dekk, og utover i finalen ble bilen svært vanskelig å kjøre, forklarer han, om det som skjedde under lørdagens NM-runde.
Dermed ble det en syvende plass på lørdag, og han kunne starte først i søndagens løp. Her greide han å holde alle konkurrentene bak seg, bortsett fra Sivert Johansen.
-Er nokså ny i dette gamet og nok ikke alltid tøff nok, men Sivert Johansen kjørte hakket fortere enn meg, og jeg er veldig godt fornøyd med andreplassen.
Nå blir det også rallycross.
-Har aldri kjørt Shortcar på en rallycrossbane, men planen er å kjøre finalen på Gardermoen, som dermed blir en ny erfaring for meg.
Thomas Faraas gjorde også et innhopp i Shortcar denne helgen, i lånt bil, og ble nummer tre på lørdag. 33 åringen fra KNA Oslo har erfaring fra tidligere både fra TouringCar og formelbiler.
-Har ikke kjørt på to år nå, men da muligheten bød seg og jeg fikk låne en bil, tok jeg den, sier han, som syns det gikk greitt.
-Nokså ulikt det jeg har kjørt tidligere, men det var en artig opplevelse og så får tiden vise om det blir noe mer kjøring på meg enten i Shortcar eller en annen klasse.