Sivert sikret ledelsen

shortcar_vaal_12.jpgNM-leder Sivert Johansen og Tommy Kongsten delte på seirene og andreplassene under den doble NM-runden i Shortcar på Vålerbanen i helgen. Martin Barry-Berg og Martin Haugberg la beslag på tredjeplassene.

Sivert Johansen, som ledet NM i Shortcar foran de to rundene på Vålerbanen, greide å få med seg godt med poeng også denne helgen, og sikrer dermed NM-ledelsen. Lørdag gikk NAF Nordre Vestfold-føreren helt til topps foran Tommy Kongsten, mens han under søndagens løp måtte nøye seg med andre plass bak nettopp Kongsten.
-Veldig godt fornøyd med både tidskjøringen der jeg var raskest, og det første løpet, som jeg ledet fra start til mål, sier Sivert Johansen, som dermed måtte starte fra syvende posisjon i søndagens løp, slik reglene er. Her gjorde han i tillegg en tidlig feil.
-Var på vei oppover i feltet, men allerede i første runde bremset jeg feil og havnet utenfor banen. Var vel på en 11. plass da jeg kom utpå igjen.
På nytt startet han opphentingen, og ble altså til slutt nummer to bak Tommy Kongsten.
-Tror aldri jeg har kjørt så fort, og tok nok en del sjanser for å greie det, men heldigvis gikk det bra. Tommy var for langt foran og ingenting å gjøre med.

Også Tommy Kongsten kjører også for NAF Nordre Vestfold, og var altså den om gav NM-lederen Sivert Johansen hardest kamp både lørdag og søndag.
-Veldig godt fornøyd med helgen, og etter å ha jobbet mye med bilen er det moro når dette slår ut i gode resultater, sier Tommy Kongsten, og sier videre at det er spesielt det aerodynamiske han har utviklet videre på sin bil.
-I Shortcar er det meste likt på bilene, men det aerodynamiske er fritt, og jeg har utviklet en ny vinge som nå begynner å fungere, og som jeg tror er noe av årsaken til at det gikk så bra i helgen, sier han. Med to nye asfaltløp på nye Rudskogen til helgen, ser han nå også muligheter i NM-sammandraget.
– Sivert Johansen har et forsprang som det nok er vanskelig å ta igjen, men sølvmedaljen har jeg tenkt å være med å kjempe om.

Martin Barry-Berg, NAF Motorsport Ringerike, ble nummer tre under lørdagens runde. Tredjeplassen på lørdag gav han et godt utgangspunkt i søndagens løp, men her ble det problemer.
-Etter tre runder løsnet vingen og falt av, og bilen ble så godt som umulig å kjøre, forteller Martin Barry-Berg, som dermed fikk ødelagt en god mulighet.
-Etter dette gikk det mye saktere, og jeg hadde nok med å komme meg til mål.
Martin Haugberg fra NMK Larvik kjørte inn til tredje plass på søndag, og kunne for andre gang klatre opp på pallen i Shortcar.
-Var på pallen på Rudskogen i fjor og kan godt tenke meg å gjenta det til helgen når vi skal tilbake til den banen, sier Haugberg, som liker seg best på asfalt.
-Greit med rallycross også, men foretrekker asfaltløpene. På den nye banen på Rudskogen, som vi også kjørte i fjor, liker jeg meg veldig godt.