Sivert Svardal ble vinner av ”Bilsporttalentet 2019”

Sivert Svardal (18) fra Konsmo og den aktive klubben NMK Konsmo kunne slippe jubelen løs på Bilsportgallaen på lørdag. Sivert er nemlig vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2019».

 

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt over to dager i midten av september, har både Sivert og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort, under Norges Bilsportforbunds årlige bilsportgalla. Da kunne rallycross-føreren fra Sørlandet motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.

 

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både speedcar, gokart, bilcross og Porsche GT4 Cayman.  De konkurrerte i en tøff fysisk test der både løping og andre øvelser inngikk. De ble også vurdert for måten de presenterte seg selv på for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.  I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Juryen hadde ingen lett oppgave. De var fem godt forberedte finalister som alle holdt uhyre jevnt og høyt nivå. Den juryen til slutt mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang under årets konkurranse, var altså Sivert Svardal.

Sivert Svardal er arvelig belastet og langt fra den første Svardal fra Konsmo som har hevdet seg på rallycrossbanen. Han har erfaring også fra gokart og bilcross, og har kjørt rallycross på EM-nivå. I fjor tok han NM-gull i klassen Supernasjonal 1601-2000 ccm med en Mazda RX8, og i år endte han på sølvplass i samme klasse med samme bil.

Sivert Svardal er en del av juniorlandslaget til Team Norway, og neste år er planene klare for EM-kjøring i rallycross igjen.

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge samt motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal samt Proffklær.

 

Finaledeltagere 2019:

Jacob Lyseng                           17 år NMK Hønefoss                      Rally
Ola Nore Jr.                             18 år NMK Modum & Sigdal       Rally
Sindre Setsaas                         21 år NMK Rennebu                     Racing
Sivert Svardal                          18 år NMK Konsmo                   Rallycross
Edward Sander Woldseth     18 år KNA Varna                       Racing

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
2017: Theodor Olsen, NMK Solør
2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad