Siverts første i rallycross

sivert-johansen.jpgSivert Johansen gikk helt til topps under den fjerde NM-runden i Shortcar, og har dermed vunnet tre av fire NM-runder i år. Andreas Høgsveen og Lars Løvstrand kom på de neste plassene.

Sivert Johansen debuterte i rallycross i Shortcar nettopp på Grenland Motorsport Senter i fjor, og ble nummer tre. I helgen var han tilbake på banen, var raskest på treningen, og gikk til slutt helt til topps i løpet

-Det gikk det veldig bra, men i første omgang gikk jeg feil inn i alternativsporet, mens jeg i andre omgang ble idømt tyvstart og fikk tre sekunder i tillegg, seier han, som likevel kunne innkassere to tredjetider i de to første omgangene.
-I tredje og siste omgang var det full klaff og jeg vant omgangen.

Dermed var han klar for tredjesporet i A-finalen. Før finalene kom det en skikkelig regnskur.
-Ble usikker da, for jeg har ikke så veldig mye erfaring i rallycross på vått underlag. Fikk en bra start, tok alternativsporet tidlig og greide etter hvert å innhente konkurrentene og komme først til mål, sier Sivert Johansen, som dermed har dermed har vunnet tre av fire NM-runder i år. Sammenlagt har han 111 poeng, mens Anders Hoffart Bøhn på andre har 74.
-Så langt har det gått veldig bra, men alle løp teller og vinneren får 30 poeng i hvert løp, så her er ingenting avgjort.
Andreas Høgsveen fra arrangørklubben NMK Grenland ble nummer to. Han begynte med Shortcar denne sesongen, og kjørte sitt aller første løp på Vålerbanen i mai.
-Fikk problemer med girkassen der oppe og fikk bare kjørt ett av de to løpene, så jeg er selvsagt utrolig godt fornøyd med andreplassen i mitt andre løp, sier han, og legger til at han liker rallycrossen best.
-Så langt holder jeg en knapp på rallycross ja, men kommer til å kjøre asfaltløpene også og håper at jeg etterhvert kan få gode resultater også der.
Lars Løvstrand fra NMK Melhus tok en ny pallplassering, etter at han også kom på pallen til en andre plass under den forrige NM-runde, som gikk på hans hjemmebane Bollandsmoen. Løvstrand har bare fått med seg disse to løpene i år, men de gode resultatene gjør likevel at han ligger på en syvende plass sammenlagt. For Løvstrand var banen i Skien et nytt bekjentskap.
– Målet før runden var å fullføre alle tre omgangene, men det var en artig bane å kjøre og det gikk både bedre og fortere utover i stevnet.
Etter innledende kunne Lars Løvstrand bokføre to fjerdetider og en sjette, noe som holdt til B-finale.
-Vant B-finalen og fra femtesporet i A-finalen fikk jeg en veldig god start og er veldig godt fornøyd med at jeg med dette utgangspunktet greide en plass på pallen.
Selv om det er i rallycross Lars Løvstrand føler seg mest hjemme, har han tenkt å få med seg de resterende asfaltløpene i NM-serien.
-Rallycrossen passer best til min kjørestil. På asfalt kjører vil flere runder og lenger omganger, og jeg sliter med å holde oppe tempoet og konsentrasjonen. Jobber med saken og satser etterhvert på topp ti plasseringer på asfalten.