Sjette strake seier til Gislerud

gislerud_porsche.jpgI helgen var oslogutten Christer Gislerud (19) tilbake på Jyllandsringen for å delta i den femte og sjette runden i danske Special Saloon Car Challenge med sin Porsche 996 GT3.

Etter å ha vunnet de fire første rundene i mesterskapet var forventningene høye til ungutten før helgens løp.   Under den første kvalifiseringen måtte han se seg slått av ringreven Michael Klostermann i BMW M3 GTR som virkelig var ute etter å ta skalpen på Gislerud denne helgen. Slik skulle det ikke gå.

Under den andre av de to kvalifiseringsomgangene sa motoren i Klostermanns BMW takk for seg. Christer Gislerud kunne dermed sikre seg beste startspor foran Jesper Ternvalt i en BMW 320 og Jørgen Hansen i BMW M3 GTR.   Til tross for bestetid var ikke alt som det skulle etter endt kvalifisering. Både girkasse og clutch på Christer Gisleruds Porsche hadde begynt å krangle. Problemene ble forsøkt løst, men mangel på riktige deler gjorde Gislerud måtte stille til start med defekt clutch og et kranglete andregir. Spenningen var derfor stor før finalene.

– Denne klassen har stillestående start, og uten en clutch som fungerer skikkelig er det vanskelig å få en god start, forklarte teamsjef og pappa Steffen Gislerud.   Christer taklet imidlertid problemene med glans og kjørte inn til seier i begge finalene. Dermed har han vunnet samtlige av årets seks løp og leder mesterskapet med god margin. Nordmannens imponerende seiersrekke har også blitt lagt merke til i Danmark.

– I helgen ble jeg kontaktet av et team som ønsker at jeg skal kjøre Danish Touringcar Championship i 2009. Hvorvidt det blir en realitet er det for tidlig å si noe om, men det er selvsagt veldig spennende og smigrende at de har lagt merke til meg, forteller Christer Gislerud.   Neste løp i danske Special Saloon Car Challenge kjøres den 21. og 22. juni på Ring Djursland.