Sjetteplass og stang ut

Leifsen
For Johannes Holten Leifsen ble det A-finale og en sjette plass under NM-åpninga i rallycross i Skien i helgen. For Ernst Holten Leifsen ble det stang ut og ingen finalekjøring.

For Johannes Holten Leifsen startet første omgang med ei 13. tid i klassen han kjører, Supernasjonal inntil 2000 kubikk.
– Måtte bruka litt tid på finne ett oppsett på bilen som virket. Satte på nye støtdempere i vinter og i de første omgangene slet jeg med å komme godt ut i starten, sier Johannes Holten Leifsen, som hadde fått ting mer på plass til søndagens to siste omgangar.
– Da greide jeg en syvende og en femte tid, noe som viste at jeg hadde farten inne når jeg kom godt ut i fra start.

Med disse to gode omgangene var han klar for finale, og kunne kjøre frem til fjerdesporet i B-finalen.
– Hadde en knallstart og var først gjennom første sving. Etter to runder forsvant servoen, men eg greide likevel å komme meg i mål som nummer to og sikre meg en A-finale plass.
Dermed ble det hektisk skruing for å få bilen klar til å ta kampen opp om en pallplass, og det gikk.
– I A-finalen fikk jeg en dårlig start, i tillegg til at jeg etter hvert slet med høy motortemperatur og måtte kjøre rolig inn til en sjetteplass gjennom de siste rundene, slutter han, som takker teamet for kjempegod innsats og god service gjennom hele helgen.

For Ernst Holten Leifsen startet det med en 10. tid i første omgang.
– Hadde en dårlig start da, men kom meg i mål til en noenlunde tid. I andre omgang ble jeg hindret av en bil som snurret, mens jeg ødela forstillingen i tredje omgang, sier Ernst, som likevel var tilbake på sporet i den fjerde og siste omgangen.
– Da vant jeg heatet mitt og fikk ei sjettetid, men likevel var det ikke godt nok til at jeg kom meg videre til finalene, slutter han, og legger til at nå blir det en del arbeid med bilen før den er klar til den andre NM-runden i rallycross som går på Lånke i Trøndelag 6. – 7. juni.