Sju norske i Rally Sweden

andreas_petter_henning_mads_500.jpgSju norske førere og tre norske kartlesere er påmeldt til årets første VM-runde, Rally Sweden, 11.-14. februar.

Det var kaotisk for den svenske VM-arrangøren i Karlstad i timene før påmeldingsfristen gikk ut i dag. Telefonlinjene i VM-sekretariatet vil til dels ute av drift, og man har dermed valgt å se bort fra tidspunktet da fristen egentlig gikk ut, klokken 15.00.

Det vil bli rundt 60 startende i VM-løpet, og over 10% av dem er altså norske. Et par av de norske har det også vært knyttet spenning til inn mot det siste. Men nå er det klart at Petter Solberg kjører Citroën C4 WRC i år. Han har kjøpt to 2009-modeller ut fra Citroën Racing, og skulle dermed være godt forberedt til årets sesong.

Storebror Henning Solberg stiller med østerrikske Ilka Minor i kartleserstolen. Hun er normalt kartleser for Manfred Stohl som kjørte i team med Henning hos franske Bozian i 2006 da de begge kjørte Peugeot 207 WRC. Østerrike er et viktig marked for Expert, så det er nok ikke uten grunn at det ble nettopp Ilka som inntar stolen etter Cato Menkerud.

Spennende blir det også med Andreas Mikkelsen som kjører Ford Fiesta S2000 i Sverige. Det blir VM-premiere for denne bilen, og fire førere er påmeldt med Fords nye rallyvåpen.

Eyvind Brynildsen kjørre også S2000, men med Skoda Fabia. Mads Østberg stiller med Subaru Impreza, og i følge startlisten med den siste versjonen av Subarus WRC-bil.

Anders Grøndal stiller i gruppe N med en Subaru Impreza som skal være innleid fra Prodrive.

Marius Aasen stiller også med Subaru i gruppe N.

Norske i Rally Sweden:
Petter Solberg/Phil Mills: Citroën C4 WRC
Henning Solberg/Ilka Minor: Ford Focus WRC08
Mads Østberg/Jonas Andersson: Subaru Impreza WRC08
Eyvind Brynildsen/Denis Giraudet: Skoda Fabia S2000
Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Ford Fiesta S2000
Anders Grøndal/Veronica Engan: Subaru Impreza Sti (Gr.N).
Marius Aasen/Pål Iversen: Subaru Impreza N14