Skal finne landets største bilcrosstalent

bilcross-jr-challenge470.jpgNå skal landets største bilcrosstalent kåres gjennom bilsportforbundets talentkonkurransen Bilcross Junior Challenge. Premien er en fullrigget bilcrossbil.

Det er tredje året på rad Norges Bilsportforbund avvikler Bilcross Junior Challenge, en talentkonkurranse for alle som er født i 1992, 1993 og 1994. Utøverne melder seg på selv innen 20. april, og en jury står klar til å plukke ut maksimum ti utøvere som får delta i finalen på NMK Kongsbergs bane Basserudåsen Motorbane, 24. mai i år.

I finalen skal deltagerne testes i tre forskjellige praktiske kjøreøvelser. De skal kjøre bilcross med henholdsvis forhjulsdrift og bakhjulsdrift samt gokart. I tillegg skal de gjennom et intervju med juryen.

Det er ingen krav til oppnådde resultater eller andre prestasjoner for de som ønsker å forsøke seg. Fjorårets vinner, Jonas Dalseth Jacobsen (16) fra Harastad og NMK Hålogaland, er et godt bevis på at her har alle mulighet. Han hadde kjørt kun ett bilcrossløp før han kom til finalen og vant hele konkurransen. Seieren har åpnet mange dører for Jonas, som i år er klar for full NM-satsing i rallycross.

vinner_09_480.jpg

Vinneren vil bli kåret og offentliggjort på Basserudåsen Motorbane samme dag som finalen avholdes, 2. Pinsedag og premien er en fullrigget VW Golf bilcrossbil samt garantert plass i NMKs junior landsfinale i bilcross i Bergen senere i år.

Juryen, som både skal plukke ut de ti finalistene og kåre vinneren, består av:
Henning Isdal, TV-media og initiativtaker
Arild Sønsterud, leder Bilcrosseksjonen
Holm Jacob Matheson, leder av NBFs Talentutvikling
Per Engseth, rallyfører
Jørn Grinden, bilcrossfører
Tommy Eng, bilcrossfører
Bilcross Junior Challenges samarbeidspartnere er Kollevold Rallyimport, Autogrip, TV-media og NMK.
 

Tidligere vinnere:
2008: Morten Rønning fra NMK Namdal
2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland

Mer informasjon og påmeldingsskjema finnes HER