Skjærmoen åpnet best i Peugeot Cup

skjaermoen_460.jpgFjorårsvinner Stig Rune Skjærmoen og hans kartleser Einar Alexandersen (bildet) vant første runde av Peugeot SuperCup som inngikk i Sigdalsrally.

Konkurransen i første løp i Peugeot SuperCup ble akkurat like hard som forventet. Det var kniving om alle plasseringene helt frem til siste fartsetappe, men til slutt var det fjorårsvinner Stig Rune Skjærmoen og kartleser Einar Alexandersen som trakk det lengste strået. Parhestene kjørte et feilfritt og fornuftig løp.

Det var Jim Roger Haugom som satte standarden med svært fin kjøring og 9 sekunders ledelse etter den første fartsprøven. Bak Haugom var det tett race, og det var først på SS2 at de andre fikk kjørt seg ut av feriemodus. Da satte Einar Stadshaug bestetiden, foran Stig Rune og Jim Roger – som fikk en snurr på bilen i 140 km/t! Etter denne opplevelsen var Jim Roger glad for at han i det hele tatt kom i mål. Før SS3 var det likevel bare et par sekunder som skilte de tre i toppen.

SS3 er den lengste og mest krevende etappen i løpet, og blir beskrevet som noe av det morsomste du kan kjøre i en rallybil. Det ble også en utslagsgivende etappe for våre førere. Stig Rune og Jim Roger kjørte sikkert og godt, og bare 2,8 sekunder skilte førerne ved målgang. Kristian Dalen hadde noe smårusk med bilen i starten, men fikk fikset dette på service før SS3. Han sikret seg tredjeplassen på etappen med imponerende kjøring.

Kjetil Finstad hadde plassert seg helt i toppen på denne etappen, men fikk problemer etter å ha kjørt inn tre biler som startet foran ham. Etter å ha passert bil nummer tre, var han uheldig og tapte nesten halvminuttet på en snurring. Petter Kristiansen fikk et ublidt møte med en tømmerlunne, og tapte dyrebare sekunder, men størst dramatikk ble det for Einar Stadshaug som rullet rett etter starten på etappen. De kom seg heldigvis videre, men ble liggende håpløse 8 minutter og 4 sekunder bak etappevinneren.

SS4 var en kort prøve der det ikke skilte mye mellom førerne. Kristian Dalen tok etappeseieren i sitt første løp på snø med Peugeot 206, og nykommeren imponerer alle med mye flott kjøring. Før de to siste prøvene skilte det 6,5 sekunder mellom Stig Rune og Jim Roger om førsteplassen, og 5,8 sekunder mellom Kjetil og Kristian om tredjeplassen. SS5 gjorde ikke de store utslagene, så alt skulle dermed avgjøres på den siste fartsprøven.

Her klinte både Stig Rune og Kristian til, og kom inn på identisk bestetid. Kjetil kjørte også fort, og var bare 3,9 sekunder bak. Resultatet ble dermed godt nok til at han kapret tredjeplassen foran Kristian med en margin på bare 1,3 sekunder. Med en total kjøretid på over en time, så er det vanskelig å tenke seg et tettere race! Jim Roger fikk ødelagt en støtdemper bak, og tapte 21,7 sekunder til Stig Rune. Det holdt uansett inn til andreplassen totalt i løpet.

Sebastian Andresen hadde en kronglete avslutning på fjorårets sesong, med rulling og skader på bilen. Han brukte Sigdal til å komme tilbake til gamle takter fra de første løpene i fjor, og knappet jevnt og trutt inn på tidene til de beste utover løpet. Sebastian tok femteplassen totalt, etter at Petter hadde fått et tillegg på 1 minutt og 50 sekunder på grunn av for høy fart under gjennomkjøringen før løpet. Petter fikk også avslutningen av løpet sitt ødelagt av uhellet på SS3, og safet inn til mål. Uhell på SS3 preget også kjøringen til Einar Stadshaug, som hadde lite å kjøre for etter de rullet på denne etappen.