Skjærmoen tilbake

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 -WRC Rally Portugal (POR) -  WRC 21/05/2015 to 24/05/2015 - PHOTO :  @World

Etter at Ole Christian Veiby måtte overlate kartleseren sin til Andreas Mikkelsen, har han jobbet med å finne en ny person i høyrestolen. Nå har valget falt på hans tidligere kartleser Stig Rune Skjærmoen.

– Jeg ble veldig glad da Stig Rune signaliserte at han er motivert og hadde lyst til å satse for fullt som kartleser. Dette er en løsning jeg vet vil fungere, og det gir meg trygghet, sier Ole Christian Veiby.

19-åringen fra Kongsvinger ble et ufrivillig offer for ”stolleken” blant de fremste kartleserne i Norge og Sverige. Det hele begynte med at Jonas Andersson valgte å forlate Mads Østberg til fordel for Pontus Tidemand. Det førte til at Østberg hentet Ola Fløene, som var Andreas Mikkelsens kartleser. Dermed sto Norges beste rallyfører plutselig uten kartleser, og valget hans falt på Anders Jæger, som denne sesongen har loset Ole Christian Veiby til sølv i junior-VM. Pontus Tidemand og Andreas Mikkelsen er for øvrig i likhet med Ole en del av Even Management.

– Ja, det skjedde litt på kartleserfronten like før jul. Det var den reneste dominoeffekten. Jeg visste at jeg hadde Anders Jæger på lånt tid som kartleser. Tanken var at han skulle være med meg i 2016, før han skulle overta som kartleser for Andreas i 2017. Selv om det skjedde ett år før tiden, så sto vi ikke helt på bar bakke. Vi hadde så smått begynt å tenke på hva vi skulle gjøre i 2017. Men plutselig ble det litt mer hastverk enn vi hadde regnet med, forteller Ole.

Tanken om å satse på noe helt nytt, og kanskje en engelskspråklig kartleser, ble vurdert, men forkastet. De falt tilbake på at de ønsket en nordmann som ikke bodde for langt unna Kongsvinger, slik at de kunne jobbe tett sammen i forberedelsene inn mot løp. Valget ble altså Stig Rune Skjærmoen fra Elverum. Ole og Stig Rune kjenner hver andre godt. 29-åringen var nemlig den kartleseren Ole startet med da han kjørte ungdomsrally.

– Stig Rune har lært meg veldig mye. Rallykarrieren min startet egentlig med han. Sammen bygde vi et notesystem, som Anders (Jæger) og jeg har videreutviklet det siste året. Stig Rune er kjempegiret og motivert for jobben som ligger foran oss. Jeg synes det er betryggende å starte sesongen med noe som kjent, og gleder meg til å ha med meg en kartleser som jeg vet at det vil fungere bra sammen med, sier Ole, som også kommende sesong skal kjøre junior-VM.

Også Stig Rune ser frem til å gjenoppta samarbeidet med Ole og komme i gang med 2016-sesongen.

– Dette var en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Det blir skikkelig morsomt og veldig utfordrende. Vi har jobbet godt sammen tidligere, og Ole har tatt store steg denne sesongen. Jeg brenner veldig for rallysporten, og er klar for å yte 100 prosent for at vi skal nå målene våre, sier Stig Rune, som på grunn av sykdom steppet inn som kartleser for Ole Christian Veiby under VM-runden i Portugal i mai i år.

– Da fikk jeg en forsmak på hva som venter meg. Å få delta i VM blir utrolig spennende. Det er mange begivenhetsrike opplevelser som står for tur det kommende året, sier han.