Skuffende 7. plass til Mikkelsen

Det gikk ikke helt etter planen for Andreas Mikkelsen som kom til Chile med høye forventninger etter andre plassen i Rally Argentina.
– Jeg lagde nok litt for aggressive noter, og det fungerte overhodet ikke, forteller Andreas som kjørte inn til en 7. plass totalt i Chile.
Men Rally Chile begynte bra for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland, som satte raskest tid på Shakedown torsdag morgen.
– Det var digg, og jeg trodde virkelig at vi skulle ta med oss denne godfølelsen inn i rallyet. Dessverre gikk det jo ikke sånn!
Dette er første gang Chile er med på VM-kalenderen, og det igjen satte store krav til jobben som skulle gjøres under gjennomkjøringen, med nye noter. Tett tåke under gjennomkjøringen gjorde note-skrivingen ekstra utfordrende.
– Det har vært et fryktelig vanskelig løp denne helgen. Vi kom rett fra ett godt resultat i Argentina, ett løp hvor alt gikk på skinner, og skulle lage helt nye noter. Feilen gjorde jeg vel allerede på gjennomkjøringen, ved å være altfor aggressiv og selvsikker i forhold til notene og graderingene. Det ble ganske fort vanskelig å stole på notene vi hadde, og da er det ikke mulig å kjøre selvsikkert og fort nok. Utenom det så har det jo gått greit. Både lørdag og søndag har vi kjørt fornuftig og med hodet, da det har vært veldig viktig å få bilen til mål. Spesielt ble dette viktig etter at Neuville måtte bryte. Vi har absolutt ikke kjørt det løpet her med full gass. Prøvde litt på fredag, men fikk aldri godfølelsen, så da fokuset å komme igjennom.
Andreas’ team-kollega Thierry Neuville måtte bryte etter en kraftig avkjøring på lørdag, mens Sebastien Loeb, også team-kollega, kjørte inn til tredjeplass og tok sin første pallplass for teamet.
Neste løp nå er Rally Portugal som kjøres senere denne måneden.
– Nå blir det fullt fokus mot neste løp, og dette er ett løp vi kjenner godt!
Resultat totalt Rally Chile 2019:
1 Tanak
2 Ogier +23,1
3 Loeb +30,2
4 Evans +1.36,7
5 Suninen +3.15,6
6 Lappi +3.45,4
7 Mikkelsen +4.39,0
8 Meeke +7.33,4