Skulle vært høydepunkt – ble skuffelse

S_W_Syversen_15_BEL
Det som skulle være årets høydepunkt under VM runden i rallycross i Höljes, ble ikke som forventet for Simon Syversen. Med over 44 000 tilskuere tilstede ble det stopp allerede etter 150m i semifinalen.

Under meget tøffe forhold med mye regn startet ikke helgen helt som planlagt. Simon fikk en dårlig start i begge de to første omgangen og kom dermed ut sist. Han ble liggende rett bak konkurrentene og slet veldig med sikten på grunn av alt vannet og sølen som ble kastet opp. Men i tredje omgang satt starten igjen, og Simon ledet heatet sitt fra start til mål, noe som holdt til bestetid i det rekordstore startfeltet. Fjerde omgangen måtte han dessverre bryte på grunn av elektriske problemer, og Simon raste dermed ned fra 3 til 9 plass før semifinalene.

I semifinalen hadde han et tøft utgangspunkt fra den bakerste rekken, men han var klar for å kjempe om en av finaleplassen. Dessverre måtte Simon takke for seg allerede på den første runden, da han og en konkurrent smalt sammen idet Simon prøvde å kjøre forbi. Noe som resulterte i en ødelagt bakstilling og et brutt løp.

«Det var veldig kjedelig at helgen skulle ende på denne måten. Jeg følte jeg virkelig hadde gode sjanser til å være med helt inn i helga, noe jeg blant annet beviste i tredje omgangen. Dessverre ble vi hindret i den siste omgangen med noen elektriske problemer, noe som gjorde veien til finalen mye vanskeligere. Det var og veldig kjedelig at semien skulle ende allerede etter 150m da det kommer over 70 supportere fra Hamar for å se på meg. Men det er en del av gamet. Nå må vi bare fortsette å tenke langsiktig og jobbe videre. Jeg gir meg ikke enda!»