Slåttekjær, Berntsen og Grøndal Norgesmestere i Bakkeløp

Det var i underkant av 30 førere som deltok når KNA Eiker arrangerte 3. og 4. NM-runde i Bakkeløp i Hof i Vestfold.

KNA Eiker tok på kort varsel på seg å arrangere rundene som skulle avgjøre bakkeløps-NM. De håpet at mange ville stille siden sesongen er over både i rallycross og rally. Men sånn ble det ikke og kun i 3 klasser kunne man oppfylle NM-reglementet og kåre medaljevinnere. Men de som var der fikk oppleve en bra bakke og en arrangør som hadde gjort en bra jobb på den korte tiden.

Rallycrossklassen for biler opp til 2400 ble den eneste rallycrossklassen med tellende NM 2018. Her var det Robin Slåttekjær som til slutt vant knepent foran Fredrik Ågedal. Kenneth Hansen kjørte strålende den siste helgen og kjørte seg opp til 3. plass i NM.
I helgens løp vant Fredrik Ågedal begge dager. Lørdag foran Robin Slåttekjær og Espen Borge og søndag foran Kenneth Hansen og Robin Slåttekjær.

Klassen for 2WD rallybiler ble Lars Morten Berntsen norgesmester foran Tom Kristian Lien og Jarle Lippert. Berntsen vant klassen begge løpene mens Lien og Lippert delte broderlig og tok hver sin 2. og 3. plass.

Anders Grøndal tok sitt 14. NM-gull i bakkeløp og rally, Arnt Gustav Olsen tok sølv og Kristian Svendsen tok bronse. Men det var Stian Hermansen som vant begge helgens løp. Han deltok ikke på NM-runde 1 og 2 og telte derfor ikke i sammendraget.

Hans-Jøran Østreng og Kim Åvar Meland klarte ikke å få med seg flere deltagere i den største supernasjonal-klassen og dermed ble det ikke tellende NM for disse. De hadde imidlertid en intern kamp som Meland vant, samt at de ville vise at de var raskere enn de største rallybilene. Og Østreng totaltvant løpet på søndag ved å sette den raskeste tiden for dagen i 3. omgang på søndag.

Marius Bermingrud var eneste som deltok i begge løpene i 1600-klassen og koste seg med å måle krefter i lånt bil, samt få nyttig kjøretrening. Terje Skretterud deltok i klassen lørdag.

Holm Jacob Matheson hadde håpet å få med seg mange konkurrenter i den historiske klassen, men han ble alene i sitt 256 bakkeløp hvorav 195 med sin BDA Escort.