Slik blir NBF Talentutvikling i 2020

NBF Talentutvikling har offentliggjort en masterplan for arbeidet i 2020. Der kan alle se hvilke tjenester som tilbys, og hvem som kan benytte seg av dem.

-Vi har tro på åpenhet, og har derfor laget denne masterplanen for å vise hva vi i NBF Talentutvikling kan tilby utøverne, hvem som får tilgang til de ulike tjenestene og hvilke ressurser vi har å spille på, forklarer sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

NBF Talentutvikling jobber med utøvere i kategoriene bredde, Bilsporttalentet, elitelandslag, satsingslandslag og juniorlandslag. Utøverne på Team Norway 2020 blir offentliggjort senere i dag.

-Breddearbeid er viktig for oss, og med bredde mener vi alle lisensierte bilsportutøvere. Vi har flere tjenester som tilbys alle som driver med bilsport og som ønsker å bli bedre og lære mer om alt fra fysisk trening til karrieremuligheter.

Konkurransen Bilsporttalentet fortsetter, og der kan utøvere mellom 15 og 21 år søke om å få delta. Fem finalister plukkes ut, og av disse er det en som blir plukket ut som vinner og får 300 000 kroner.

-Når det gjelder landslagene så er det utøverne på satsingslandslaget vi jobbet mest med. Vi er et lite forbund med små ressurser og må derfor prioritere knallhardt. Men det er også viktig for oss å ha et elitelandslag med de fremste utøverne i Norge, selv om disse utøverne har så profesjonelle apparat rundt seg at de stort sett klarer seg selv. Også er det viktig med et juniorlandslag for fremtidens stjerner, sier Gulbrandsen, som selv kun er engasjert i en 50% stilling som sportssjef.

(Artikkelen fortsetter under bildet – klikk på bildet for å se en større versjon)

Noen av tjenestene som tilbys de ulike landslagene er egen oppfølging av fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass, som er tidigere Norgescupvinner i gokart, men som etter det har utdannet seg til trener og jobbet på Olympiatoppen, og oppfølging av mentaltrener Jon Krognes. Andre tjenester er treningssamling på Olympiatoppen, medisinsk oppfølging av Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI), juridisk rådgivning fra advokatselskapet Kleven og Kristensen, oppfølging av forbundslege Thomas Heggelund og hans nettverk av FIA-leger ved alvorlige skader, medierådgivning og karriererådgivning.

-Vi ønsker å knytte NBF Talentutvikling tettere opp mot det offisielle idretts-Norge, selv om NBF ikke er en del av Norges Idrettsforbund. Derfor samarbeider vi med anerkjente aktører i toppidretten som Olympiatoppen og NIMI.

Styringsgruppen i NBF Talentutvikling, som består av Thomas Schie, Holm Jacob Matheson, Roger Moen, Tommy Rustad og Atle Gulbrandsen, er også helt klare på at det viktigste bilsportutøvere kan gjøre for å bli bedre er å sitte bak et ratt.

-Derfor skal vi ha enda mer fokus på kjøretrening, og har inngått en avtale om at noen av landslagsutøverne kan benytte seg av simulatorene til Motorsport Simulator i Oslo, og vi skal ha egne kjøresamlinger på asfalt, grus og is.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Logoen til Team Norway er også endret litt foran denne sesongen, ved å trekke inn ordet «bilsport» i logoen.

-Vi ønsket å tydeliggjøre at utøverne på Team Norway er på landslaget i nettopp bilsport. I dag lanserer vi også en film fra landslagssamlingen vi hadde på Olympiatoppen i begynnelsen av året, som vi håper skal inspirere alle som driver med bilsport foran årets sesong, avslutter Atle Gulbrandsen.

Se filmen under her eller på www.facebook.com/teamnorwaynbf 

Team Norway på Olympiatoppen

Norges raskeste landslag, Team Norway Bilsport, hadde treningssamling på Olymiatoppen i januar 2020 med utøvere som Fredric Aasbø, Andreas Mikkelsen, Mads Østberg, Dennis Hauger, Ole Christian Veiby og Andreas Bakkerud.

Posted by Team Norway – Bilsport on Monday, 10 February 2020