Slik så det ut da NBF Talentutvikling trente hjemme

I disse koronatider gjelder det å tenke alternativt. Derfor ble denne månedens tirsdagstrening med NBF Talentutvikling arrangert på Facebook.

Vanligvis arrangerer NBF Talentutvikling en fellestrening for alle bilsportutøvere som vil den siste tirsdagen i vintermånedene på Trento Kjeller. I går var det imidlertid video på Facebook og trening i eget hjem som gjaldt, og treningen ble en kjempesuksess.

-Vår fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass holdt en kjempebra trening direkte på Facebook, og rundt 40 stykker var med på treningen. Filmen ligger fortsatt på Facebook-siden til NBF Talentutvikling og er i skrivende stund onsdag morgen sett 677 ganger, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund Atle Gulbrandsen.

Treningen var spesielt lagt opp for bilsportutøvere med fokus på de muskelgruppene som er viktig når man deltar i billøp.

Flere av førerne på elitelandslaget var med som Mads Østberg, Dennis Olsen, Christian Krognes, Eyvind Brynildsen og til med Ayla Ågren fra sitt hjem i Houston, Texas. Fra satsingslandslaget så vi at i hvert fall Emil Heyerdahl og Martinius Stenshorne var med og fra juniorlandslaget deltok mange som Ole Henry Seinsholt, Karl Peder Nordstrand, Oskar Biksrud og Niklas Abrahamsen – og kanskje enda flere. I tillegg til en rekke andre unge førere, og diverse bilder liger ute på Facebook.

-Det går fortsatt noen uker før vi kan kjøre billøp igjen, så det gjelder å være kreativ i tiden fremover og holde treningen vedlike. Derfor kommer det flere videoer fra Jan Åge fremover med treningstips. Også vår mentaltrener Jon Krognes er i dialog med utøverne for hvordan de kan bruke den tiden vi her inne i til å bli sterkere mentalt. Vi jobber også med å fornye noen av guidene som ligger ute på bilsport.no under «talentutvikling». Målet er at norske bilsportutøvere skal komme styrket ut av denne krisen og være bedre enn sine konkurrenter når vi begynner å kjøre bil igjen.

Tirsdagstreningen ligger fortsatt ute på Facebook, så det er ikke for sent å bli med på økten!

På bilsport.no under «Om Norsk Bilsport» og «Talentutvikling» ligger det en rekke treningsguider, ernæringsguider, karriereguide, mediaguide og linker til Safe is Fast, som er et online-verktøy for bilsportutøvere.

Ellers har vår samarbeidspartner Olympiatoppen lagt ut noen nyttige videoer om mental trening som gjerne kan sees i disse tider, som finnes her!