Snø stopper sesongåpningen

stianbmw-z42008.jpgFørstkommende lørdag skulle startskuddet for årets langdistansemesterskap ha gått på Nürburgring, men på grunn av snø er løpet avlyst.

Etter planen skulle Stian Sørlie ha debutert med sin BMW Z4M Coupe, med over 500 hestekrefter.

På grunn av sist ukes snøfall og lave temperaturer i Tyskland, har løpet blitt kansellert, da man ikke anså det som forsvarlig å gjennomføre løpet under de rådende kjøreforhold. Banen, som er verdens lengste, og kanskje den mest krevende er fortsatt dekket av is og snø og gjør billøp med hastigheter på over 300 km/t uforsvarlig å gjennomføre.

Stian Sørlie gjennomførte for 14 dager siden en full test av bilen på Nürburgring og fikk med dette verdifull erfaring med kjøretøyet før sesongen starter. Med årets bil vil han kunne kjøre 30-40 sekunder fortere per runde, sammenlignet med den BMW 120d som han kjørte i fjor. Årets målsetting er å vinne mesterskapet sammenlagt, og å kjempe om pallplasser i hvert eneste løp. I en kommentar sier Stian: «Den første testen gikk over all forventning, men jeg har fortsatt stor respekt for det som møter meg i løpene. Det er et stort skritt for meg å nå kjempe mot de aller raskeste bilene på en av verdens vanskeligste baner. Når det er sagt, så er 2. plass første taperen, så jeg skal virkelig gjøre mitt beste for å stå på toppen av pallen etter hvert løp. Vi har en stor fordel i vår BMW, da den bruker vesentlig mindre drivstoff enn mange av våre konkurrenter. Dette gjør at vi kan kjøre med færre pit-stop enn den fleste av de vi kjemper mot. Dette skal bli utrolig moro!» Stian vil kjøre årets sesong med den svært merritterte Claudia Hürtgen.

Grunnet kanselleringen av helgens løp, blir sesongstart først den 12. april.