Solberg og co. på seiersjakt i Belgia

220 millioner kilo sjokolade produseres årlig i Belgia. For Petter Solberg fins knapt et mer egnet sted å jakte sesongens første «søte» seier til helgen.

 

Både Solberg og stallkamerat Johan Kristoffersson har nådd samtlige tre finaler så langt i rallycross-VM. Solberg har to fjerdeplasser som best, mens Kristoffersson har en tredje- og en annenplass å se tilbake på fra sesongstarten.

 

Fire måneder etter at PSRX Volkswagen World RX Team Sweden ble dannet, har teamet los på neste store triumf.

 

– Vi har gjort en utrolig bra jobb på kort tid sammen med Volkswagen Motorsport. Nå dreier det seg kun om de små detaljene. Ser vi på konkurrentene, for eksempel Mattias Ekström, har han tre seirer i år, men han har også tre år bak seg med kunnskap om egen bil. Vi har kjent vår Polo GTI i knapt tre måneder, sier Petter Solberg.

 

Tester med bilen utført på vårparten har også vært utfordrende; spesielt på hjemlige trakter. Både i Norge og Sverige ble teamet møtt med snø på bakken.

 

– Vi mangler data på bilen under ekstremt varme forhold. Dessuten savner vi en viss erfaring med innstillinger på enkelte områder på bilen, og vi savner naturligvis den første seieren. Vi har vært så nære tre ganger nå, sier den tredobbelte verdensmesteren.

 

Løpet på Circuit Jules Tacheny i belgiske Mettet er en av sesongens vanskeligste utfordringer. Så vel Solberg som Kristoffersson har vunnet semifinaler på banen, men ingen har vunnet finalen tidligere.

– Her må man har litt tur med trekningen av første heat. Helst bør man stå i første eller andre startspor. Slik er det også i de to tyske VM-rundene. Viktigst er det uansett å kjøre smart. Vi leder teammesterskapet ganske klart, og for både Johan og meg er det størst fokus på å forsvare den ledelsen. Vi jobber svært godt sammen i så måte, mener Petter Solberg.

 

Tidsskjema:
Kvalifisering 1 og 2: Lørdag 13. mai kl. 11:00 og 13:40
Kvalifisering 3 og 4: Søndag 14. mai kl. 10:00 og 12:00
Semifinaler og finale: Søndag 14. mai kl. 15:00

 

Foto: Colin McMaster, McKlein